Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kırsal kesim, Madrid’de Hükümetin politikalarına karşı gösteri yapıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kırsal dünyanın bir kısmı bu Pazar günü Madrid’de birincil sektörü savunmak için ‘Toprağınızı keşfedin ve koruyun’ sloganı altında gösteri yaptı. 300’e yakın grubu bir araya getiren SOS Rural platformunun düzenlediği gösteri, Tarım Bakanlığı’nın bulunduğu Plaza de Carlos V’den başlayıp Plaza de Colón’da verilen konserle sona erdi. Katılım düşüktü, Hükümet Delegasyonuna göre yaklaşık 1.500 kişi ve organizatörlere göre 25.000 kişi.


Platform “partizan olmayan” olarak tanımlanıyor, ancak UPA, Asaja veya COAG gibi tarihi tarım derneklerinin, politikacıları eleştiren çiftçilerin, çiftçilerin, avcıların, balıkçıların, iş adamlarının veya nakliyecilerin katıldığı bu yürüyüşten kendilerini uzaklaştırdıkları doğru. onlarla “doğru” yapmıyorlar mı? “2030 Gündemini boyasında da olsa istemiyoruz” ya da “Avcılık özgürlüktür” gösterinin açıklamalarından bazılarıydı.

Toplantıyı düzenleyenler arasında, geçtiğimiz yıl sektörde birkaç kez greve yol açan Platform in Defence of Transport sözcüsü Manuel Hernández de vardı. Bu nedenle yürüyüşe yayaların yanı sıra traktör ve tırlar da katıldı. Platform in Defence of Transport’tan yapılan açıklamada, “Bu şekilde, maruz kaldığımız ekonomik ve sosyal yıkımı en derin şekilde reddettiğimizi gösteriyoruz.” Hernández, Plaza de Colón’daki konuşmasında büyük mağazaların “ceplerini doldurduğunu” belirterek, insanlardan “uyanıp savaşmalarını” istedi.



efe





Birincil sektörle “pazarlamayı” bırakmalarını isteyen Platform sözcüsü, “Çiftçiler sütü çöpe atıyor çünkü onlara neredeyse hiçbir şey ödenmiyor, oysa süpermarketlerdeki aynı süt altın fiyatında” dedi. o “propaganda ve yalanlardan bıkmış durumda.”

Geçen yıl birincil sektörün “ülkeyi felç ettiğini”, ancak Hükümetin “unuttuğunu” ve gıda zinciri yasasına veya nakliye yasasına uymadıklarını hatırlattı. Ve bu gösteride daha fazla insan görmeyi beklediklerini kabul etse de, “vazgeçmemeliyiz ve adaletsizliklere karşı ancak sokakta mücadele edilebilir” diye sordu.
 
Üst