Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kısmi emekli olan çalışanlar, emeklilik makro fonuna katkıda bulunmaya devam edebilir

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yaklaşık bir buçuk yıl önce yeşil ışık yakmasına rağmen direnen bu kamu istihdamı emeklilik makrofonunun kesin olarak devreye alınması için bir adım daha. Bu yasama organının son Bakanlar Kurulu, bu Salı günü, Sosyal Güvenlik Bakanı José Luis Escrivá’nın emeklilik reformuna dahil olan ve kendisinin de dahil olduğu yıldız projelerinden birini bağlı bırakmak için eksik olan yönetmeliğin son aşamasını onayladı. Birleşik Krallık gibi diğer ülkelerde olanların aksine İspanya’da şu ana kadar çok az kullanılan bir emeklilik tasarruf aracını Etkinleştirme niyetindedir.


Ancak, bu tasarrufları yönetecek ve koruyacak finansal kuruluşların hala ihale edilmesi gerektiğinden ve hareketlerin yapılacağı ve yatırımlara danışılabileceği benzersiz dijital platform oluşturulduğundan, uygulanması birkaç ay ertelenecek.

Yeni düzenlemede yer alan önlemler arasında, katılımcının kısmi emeklilik durumunda bu emeklilik planlarına katkı sağlamaya devam etmesine izin verilmesi de yer alıyor. Ayrıca tasarruf sahiplerinin ticari programlar veya sponsorluk kampanyaları yoluyla şirketlerin yaptığı katkılardan faydalanmalarını sağlayarak, finansal kum havuzundan kaynaklanan inovasyon önerilerinden birini hayata geçirmektedir.

Kraliyet Kararnamesi, ilk olarak, kamu tarafından teşvik edilen yeni istihdam emeklilik fonlarının oluşturulması ve işletilmesi için temel unsurları belirler. Spesifik olarak, yararlanıcılar ve katılımcılar arasındaki tüm işlemlerin ve iletişimin gerçekleştirileceği ve aynı zamanda tüm kuruluşlar ve vatandaşlar için genel bilgiler sunacak olan ortak dijital platformun özellikleri ve işlevleri yer almaktadır.

Bakanlığa göre, kısa süre içinde hizmete girecek olan bu platform, katılımcıların ilgili tüm bilgilere her zaman erişilebilir ve şeffaf olması için önemli bir araç olacak.


Çalışanlar ve serbest çalışanlar için



İkinci olarak, tüm süreçlerde dijitalleşmeyi teşvik ederek hem kamuda hem de özel sektörde teşvik edilen hızlı bir şekilde tanıtılması ve resmileştirilmesi ve emeklilik fonlarına çevik bir şekilde entegre edilmesi için basitleştirilmiş istihdam emeklilik planlarının düzenlemesi tamamlanmıştır.

Bu tür planlardan sektörel anlaşmalı şirketlerde çalışanlar, kamu çalışanları, serbest meslek sahipleri ve dernek, federasyon ve kooperatif üyeleri yararlanabilmektedir.


Yapılması gereken sürenin azaltılması



Yönetmelik, basitleştirilmiş emeklilik planlarının kamu tarafından teşvik edilen yeni emeklilik fonlarına veya halihazırda mevcut olan diğer emeklilik fonlarına entegre edilmesi prosedürünü belirler. Aynı şekilde, Kraliyet Kararnamesi, ortakların tanımlanması ve sınırlandırılmasının yanı sıra katılımcılara ve hak sahiplerine sağlanacak bilgileri, katılımcıların ve hak sahiplerinin haklarının seferber edilmesine ilişkin hususları ve Özel Kontrol’ün işlevlerinin belirlenmesini belirler. komisyonlar. .

Bu araçlara erişim aynı zamanda tüm çalışanlara genişletilerek, bir işçinin istihdam emeklilik planına katılma süresi iki yıldan maksimum bir aya düşürülür.

Ayrıca, emeklilik fonlarının yatırım rejimi güncellenerek, emeklilik fonlarının kurumsal yatırımcılar olarak katılım politikaları güçlendirilmektedir: toplu yatırım kurumlarına, risk sermayesine ve girişimciliğe yatırımlar kolaylaştırılmaktadır.

Bu makro fonun amacı, KOBİ işçilerinin, kamu çalışanlarının ve serbest meslek sahiplerinin toplu emeklilik planlarına erişimini kolaylaştırmaktır, çünkü bu tasarruf araçları İspanya’da neredeyse hiç uygulanmamaktadır. Şu anda bir iş planına sahip olan ancak on işçiden birinin arzusu, %48’lik seviyelere, kendi Gönüllü Sosyal Refah Kuruluşları (EPSV) sistemine sahip olan Bask Ülkesi gibi bölgelerde kayıtlı olanlara benzer seviyelere ulaşılabilir. iş.
 
Üst