Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Klinikte legionella bakterisi kabusu: 6 kişi öldü

Leila

Global Mod
Global Mod
Tucuman Eyaleti Sıhhat Bakanlığı, legionella virüsünün sebep olduğu zatürreden 6 kişinin öldüğünü, toplam 13 kişinin de hastalığa yakalandığını deklare etti.

Tucuman Eyaleti Sıhhat Bakanı Luis Medina Ruiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, “En az 8 yeni hasta daha tespit ettik. Bunlardan biri (klinikteki) hastalardandı, 2’si sıhhat çalışanı ve 5’i de hasta bakıcı.” dedi.

yaşamını kaybeden son iki hastanın 64 ve 81 yaşlarında olduğunu, bu şahısların farklı sıhhat problemlerinin bulunduğunu aktaran Ruiz, hastalığa yakalananlardan ikisinin durumunun ağır ve teneffüs aygıtına bağlandığını belirtti.


Luz Medice isimli klinikte ortaya çıkan hastalık için Ruiz, tüm hastaların klinikle temaslı olduğunu, klinik haricinde bir hastanın görülmediğini söylemiş oldu.

Bakterinin sebep olduğu hastalık geçen hafta ortaya çıkmış, bir hekim ve hemşirenin vefatına niye olmuştu. Hastalığın Birinci olarak ne olduğu belirlenemediği için tasaya yol açmıştı.

Arjantin Sıhhat Bakanlığı, akciğer hastalığına legionella bakterisinin niye olduğunu açıklamıştı. Bakanlık, hangi cins olduğu üzerine çalışmaların devam ettiğini fakat legionella pneumophila enfeksiyonuna (lejyoner hastalığı) sebep olan legionella bakterisinden şüphelenildiğini kaydetmişti.

Bakanlık, bakterinin su yahut merkezi havalandırma sistemleri vasıtasıyla teneffüs yoluyla bulaştığını, hastalığın beşerden beşere bulaşmadığını duyurmuştu.


LEGİONELLA BAKTERİSİ NEDİR?

Legionella (Lejyoner) hastalığı, legionellaceae familyasına ilişkin legionella pneumophila isimli bir bakterinin sebep olduğu bir tıp akciğer enfeksiyonudur.

Legionellaceae familyası dahilinde 62 cins bakteri olmasına karşın, içlerinde en bulaşıcısı ve hastalığa niye olanı legionella pneumophila bakterisidir.Lejyoner hastalığına sebep olan bu bakteri, yavaşça ateşli hastalığa yol açtığı üzere süratli ve ölümcül bir zatürreye dönüşme riskini de taşır. tıpkı vakitte, alt teneffüs yoluyla tüm bünyeyi sistematik bir biçimde etkileyebilir ve hastaları ağır komaya sürükleyebilir. Hastalık, bakteri bulaştıktan daha sonra iki ila on gün içinde ortaya çıkar. Erken teşhis koyulmadığı ve müdahale edilmediği takdirde ölümcüldür. Muhakkak laboratuvar testleri kararında teşhis konur ve tedavi sürecine başlanır.

LEGİONELLA BAKTERİSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Legionella hastalığının belirtileri bakterinin alınmasından daha sonraki 2-10 gün içinde ortaya çıkar. Hastada birkaç gün müddet ile halsizlik ve yorgunluk yakınması olur. Hastaların birçoklarında ateş yükselir (>38.50C). Giderek alt teneffüs yolu enfeksiyonu belirtileri gelişir.

LEGİONELLA BAKTERİSİ ÖLÜMCÜL MÜ?

Alt teneffüs yoluyla tüm bünyeyi sistematik bir biçimde etkileyebilir ve hastaları ağır komaya sürükleyebilir. Hastalık, bakteri bulaştıktan daha sonra iki ila on gün içinde ortaya çıkar. Erken teşhis koyulmadığı ve müdahale edilmediği takdirde ölümcüldür.

Okumaya devam et...
 
Üst