Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

KOBİ’ler bugünden itibaren dört günlük çalışma haftası için yardım talep edebilir

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Sanayi sektöründe 250’ye kadar işçi çalıştıran küçük ve orta ölçekli şirketler, işçilerinin çalışma saatlerini en az %10 oranında azaltmaları halinde bugünden 13 Mayıs’a kadar 200.000 avroya kadar yardım için başvurabilecekler. Bu, Hükümetin 2021’de Más País ile anlaştığı ve programın bir yıldan fazla gerisinde nihayet gün ışığına çıkan bir pilot projedir.


Resmi Devlet Gazetesi (BOE), bu Perşembe günü, Hükümetin – Sanayi Bakanlığı aracılığıyla – 9,6 milyon avro tahsis ettiği küçük ve orta ölçekli şirketlerde verimliliği artırmaya yönelik bu sübvansiyon çağrısını yayınladı. Yıllık cirosu 50 milyon avrodan az veya yıllık bilançosu 43 milyonu aşmayan, kamu sektörünün bir parçası olmayan ve kendini giyim imalatı, kağıt, tekstil sektörlerine adamış, 250’ye kadar çalışanı olan şirketler gıda, kimya, tütün, deri ve ayakkabı sanayi, mobilya imalatı, metalurji, motorlu taşıt imalatı, paketleme ve paketleme faaliyetleri, makine tamiri, gıda işleme veya muhafaza, grafik sanatlar, ilaç, bilgisayar, elektronik ürünler…

Bunu yapmak için, en fazla 20 işçi ve 25 çalışanı olan şirketler olmaları durumunda, işgücünün en az %30’unun işgününün en az %10’unu (40 saatlik haftada dört saat daha az) kesmek zorunda kalacaklar. İki yıllık bir süre için daha fazla çalışanı olan KOBİ’ler ise %. Her halükarda, azaltılmış çalışma saatlerini daha fazla çalışana uygulayan şirketler, çalışma saatlerinde %10’dan fazla bir azalmayı tercih ettikleri takdirde daha fazla puan alacaktır. Tabii ki, sadece süresiz sözleşmesi olan ve tam zamanlı çalışanları etkileyebilir.


bir aylık dönem



Sübvansiyon şeklinde sağlanacak toplam finansman, belirlenen koşullar ve limitlerle birlikte uygun bütçenin en fazla yüzde 90’ı ve son üç yılda en fazla 200.000 Euro olacaktır.

Sübvansiyon, yeni personel kiralamak, personelin eğitimi için veya yeni makineler veya bilgisayar malzemeleri satın almak için işçilerin çalışma günlerinin azaltılmasından kaynaklanan masrafları karşılamayı amaçlamaktadır.

Başvuruların sunulması için son tarih, bu alıntının BOE’de yayınlanmasından itibaren bir ay olacaktır. Seçilen şirketler ile karar en geç altı ay içinde yayınlanacaktır.

Bu girişim, çalışanları Nisan ayı boyunca şirketlerinde dört günlük bir çalışma günü uygulansaydı hayatlarının ve işlerinin nasıl olacağını test edecek olan Valensiya Kent Konseyi’nin girişimine katılıyor. Joan Ribó konseyi tarafından desteklenen pilot proje, 32 saatlik haftanın ekonomi, bölge sakinlerinin sağlığı ve refahı ile çevre üzerindeki etkisinin analiz edilmesini amaçlıyor. 10, 17 ve 24 Nisan Pazartesi günleri ile 1 Mayıs, başkentte resmi tatil günleridir.
 
Üst