Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

KOBİ'lerin %75'i sürdürülebilirlik çalışmalarının kendilerine fayda sağlayacağına inanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
1 Temmuz 2024 Pazartesi, 17:29

| 18:57'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

İspanyol KOBİ'leri şu ana kadar İspanya'da sürdürülebilirliğin geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Ancak çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) faktörleriyle bağlantılı yükümlülüklerin büyük bir zorluk haline geldiği konusunda uyarıyorlar. Spesifik olarak, bir çalışma için ankete katılan şirketlerin %75'i, kendilerine gelecekte fayda sağlayacağını düşünerek ESG konularında çaba göstermeyi bir öncelik olarak görüyor, ancak %80'den fazlası, esas olarak yüksek maliyet ve maliyet nedeniyle entegrasyonun önündeki engelleri tespit ediyor. şirketin büyüklüğü.

Bu, FINRESP (İspanya Sürdürülebilir ve Sorumlu Finans Merkezi) ve teşvik dernekleri (AEB, CECA, INVERCO, Unacc ve UNESPA) ve CEPYME (İspanya Finans Konfederasyonu) tarafından hazırlanan KOBİ'ler ve sürdürülebilirlik hakkındaki 2024 tarihli en son raporunda açıkça görülmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletme), FINRESP KOBİ Sürdürülebilirlik Gözlemevi'nde çerçevelenmiştir.

Açılış konuşmasında, FINRESP başkanı ve CECA genel müdürü José María Méndez şunları vurguladı: “Rekabetçiliği teşvik etmeyi amaçlayan yeni Avrupa yasama organı, KOBİ'lerin yeni gerekliliklere daha kolay dahil edilmesine fayda sağlayacak tartışmalar yaratma fırsatını temsil ediyor” geçiş sürecine katılmalarını gerektirir. “FINRESP'te, KOBİ'lerin temel dayanağını oluşturduğu üretken dokuda sürdürülebilirliği teşvik etmek amacıyla ortak düşünceye yönelik forumları teşvik ediyoruz” diye ekledi.

Cepyme Başkanı Gerardo Cuerva ise, “İspanyol KOBİ'si, farkında bile olmadan bunu yapmalarına rağmen, İspanya'da sürdürülebilirliğin ilerleyişinin mimarı olmuştur. Ancak şu anda sürdürülebilirliği aşırı düzenlemeye ve küçük şirketler için büyük bir maliyet anlamına gelen aşırı yüklere dönüştürdüler.


Raporun sonuçlarının sunumu, KPMG İspanya'nın Sürdürülebilirlik ve İyi Yönetişim ortağı ve FINRESP'in teknik sekreterliği başkanı Jerusalem Hernández tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında, ankete katılan her dört şirketten üçünün, “özellikle itibarın artırılması açısından” ÇSY konularında çaba göstermeyi faydalı bulduğunu bir kez daha vurguladı.

Bu anlamda çevresel önlemlerin uygulanmasının ötesinde yürütülen çalışmalara dikkat çekti: «KOBİ'lerin %42'si halihazırda sosyal alanda girişimler uyguluyor, iş-yaşam dengesine odaklanan veya işyerinde iklimi teşvik eden aktivasyonları öne çıkarıyor. diğerlerinin yanı sıra örgütsel ortam.


Zorluklar



Rapor, küçük ve orta ölçekli şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki mevcut durumunu açıklayan önemli veriler sağlıyor ve İspanyol üretim dokusunun %99'unu temsil eden bu tür kuruluşların mevcut durumuna ilişkin net bir vizyon sağlıyor.

Bu bağlamda araştırmada KOBİ'lerin %71'inin son üç yılda sürdürülebilirlik tedbirlerini hayata geçirdiği vurgulanıyor. Bu şirketlerin büyük çoğunluğu (%60) atık yönetimi ve enerji verimliliği gibi alanlarda iyileştirmeler de dahil olmak üzere çevresel önlemleri uygulamaya koydu. Buna karşılık, kuruluşların yalnızca %25'i bu dönemde şirketin kurumsal yönetimini iyileştirmeye yönelik önlemleri uygulamaya koydu.

Öte yandan KOBİ'lerin neredeyse yarısı (%48) sürdürülebilirlik kriterlerine sahip finans ve sigorta ürünlerinin varlığını bilmiyor veya çok az biliyor. Bilgi sahibi olanlar arasında yalnızca dört şirketten biri finansal ve/veya sürdürülebilir sigorta ürünlerine erişebildi.

Bu şirket segmentinin sürdürülebilirliğinin entegrasyonuna yönelik kaynaklarla ilgili olarak, önümüzdeki yıllarda KOBİ'lerin kaynaklar, eğitim ve yeterli finansman yoluyla daha sürdürülebilir uygulamalara geçişlerini desteklemede kamu-özel sektör işbirliğinin temel rolünü vurgulamaktadır. Düzenlemelerle ilgili olarak şirketlerin %86'sı sürdürülebilirlik düzenlemelerinden etkilendiğini iddia ederken, %35'i çok etkilendiğini düşünüyor.

Halihazırda onaylanmış yeni düzenlemelerin uygulanmasıyla gelecekte de devam etmesi beklenen bir trend. Bunun bir örneği, 2023'ün başlarında yürürlüğe giren ve 2026'dan itibaren kapsamını borsada işlem gören KOBİ'leri kapsayacak şekilde genişletecek olan yeni Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifidir (CSRD). Büyük şirketlerin tedarikçilerinin sürdürülebilirlik açısından bilgi ve performans kriterlerini giderek daha fazla içeren onay süreçleri.





Yorum





Hata bildir
 
Üst