Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kocaeli Sıhhat Müdürü: Birden fazla hastanede corona virüs servisini kapattık

Leila

Global Mod
Global Mod
Kocaeli Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, olaylarda büyük düşüş olduğunu belirterek, “Kocaeli’de corona virüs servislerinde yatan hasta sayımız son derece düştü. Birden fazla hastanede corona virüs servisini kapattık. Merkezde ve Gebze’de, belli hastanelerde corona virüs servisini her ihtimale karşı açık tutuyoruz” dedi.

Kentteki corona virüs hadiselerinde büyük düşüşler yaşandığını belirten Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, bu durumun serviste ve ağır bakımda yatan hasta sayısına da yansıdığını söylemiş oldu.

Hastanelerin birçoğunda corona virüs servislerinin kapatıldığını açıklayan Dr. Pehlevan, “Çok şükür, Kocaeli’de corona virüs servislerinde yatan hasta sayımız son derece düştü. Birden fazla hastanede corona virüs servisini kapattık. Merkezde ve Gebze’de, makul hastanelerde corona virüs servisini her ihtimale karşı açık tutuyoruz. Lakin orada da yatak sayısı, son derece az bir biçimde hizmete devam ediyor. Ağır bakımlarda da olay ve entübe sayımız düştü. Öbür yandan birçok hastanenin corona virüs ağır bakım servisini kapattık, olağan rutin işleyişimize geçmiş durumdayız” dedi.

‘YA AŞISIZLAR YA DA EKSİK AŞILILAR’

Ağır bakımda tedavi nazarann hastaların büyük çoğunluğunun aşısız, eksik aşılı ya da ileri yaşlarındaki şahıslar olduğunu vurgulayan Dr. Pehlevan, “Vaka sayılarında 100’lü sayılara hatta, daha aşağılara düşmeye başladık. Ağır bakımlarda yatan hasta sayımız son derece düşük, entübe hasta sayımız son derece düşük. Burada aşılamanın da kıymeti; çok yüksek. Yatan ağır bakım hastalarımızın büyük çoğunluğu ileri yaş ve aşı olmamış ya da aşılarını tamamlamamış hastalar. İnşallah yakın vakitte tedavileri tamamlanacak. hiç bir hastamızın ağır bakımda ya da hastanede kalmayacağını umuyoruz” diye konuştu.

Dr. Pehlevan, hadise sayılarının daha da düşeceğini aktararak, “Havaların ısınması, bahar mevsiminin gelmesiyle bir arada vatandaşların açık alanlarda vakit geçirmesi ile birlikte hadiselerin da en az sayıya ineceğini umuyoruz” tabirlerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst