Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Köyden adaya: Bir ev fiyatına ne satın alabilirsiniz?

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ne salgın, ne enflasyon krizi, ne de faizlerdeki keskin artış. İspanyolların halihazırda brüt maaşlarının yedi buçuk yılını mülk edinmeye ayırması gerektiği anlamına gelen bir dilimle karşı karşıya kalan bu günlerde bir kez daha siyasetin ilgi odağı haline gelen konut fiyatlarındaki artışı hiçbir şey durduramadı. İspanya Bankası'na. Bunlar, emlak balonunun ortasında, 2007'de ulaşılan maksimum seviyenin yalnızca iki puan altında.


Ev satın almak ortalama gelirli kişiler için neredeyse imkansız bir görev haline geldi. Geçen yıl metrekare başına fiyat, 2008'deki en yüksek rakam olan 1.963 avroya yükseldi. Kayıt Memurlarına göre İspanya'daki evlerin ortalama yüzey alanının 99 metrekare olduğu dikkate alındığında, nihai ortalama fiyat şu şekilde olacaktır: yaklaşık 194.500 euro. Ne kadar mantıksız görünse de, Norveç'teki bir adadan Segovia'daki bir köye kadar, ortaçağ kaleleri ve yarış atları da dahil olmak üzere her şeyi satın alabileceğiniz bir miktar.


Diğer lüks eşyalarla karşılaştırıldığında bir ev satın almanın maliyeti ne kadardır?




CC AA başına fiyatEndülüsAragonAsturias PrensliğiBalear AdalarıKanarya AdalarıispanyaKantabriaKastilya la ManchaKastilya ve LeonKatalonyaValensiya TopluluğuEstremaduraGaliciaMadrid'in topluluğuMurcia BölgesiNavarra Foral TopluluğuBask ÜlkesiRioja




SatılıkDeniz Feneri 11mmotorlu yatKöyİkinci el tekneYel değirmeniF1 arabasısüs çeşmesiYeni karavanMinibüsDeniz Feneri 19mKaleAtışİkinci el karavanAda







Her şeyde olduğu gibi bunda da trend mahalleye göre değişiyor. Miktarların daha 'utanmaz' olduğu bölgeler var. Ortalama 300.000 avroyu aşan pastayı Balear Adaları ve Madrid alıyor. Yani, başkentte bir ev satın almanın maliyeti karşılığında, resmi açık artırmalardan indirimli olarak iki F1 arabası ve Japonya'da bir kale satın alabilirsiniz. Ve yedek paralar da olacaktı.

Bu bölgeleri Bask Bölgesi, Katalonya, Navarra ve Kanarya Adaları takip ederken, tablonun diğer tarafında kayıt memurlarına göre 100.000 avronun altındaki Castilla la Mancha ve Extremadura yer alıyor. İki adet ikinci el karavanın eşdeğeri.


Arz yetersizliği, özellikle yeni inşaat konutlarının yarattığı baskı nedeniyle art arda 10 yıldır yükselişe geçen fiyatlar üzerindeki baskının ana unsuru olmaya devam ediyor.


1963
euro

Bu, İspanya'da bir evin metrekare başına ortalama fiyatı olup 2008'den bu yana en yüksek seviyedir.


Tinsa'nın araştırma hizmetleri müdürü Cristina Arias, “Talebin yoğunlaştığı alanlardaki bu eksiklik, fiyatları desteklemeye devam edecek” diyor ve işgücü piyasasının gücüne ve İspanyolların satın alma gücünün toparlanmasına devam edecek faktörler olarak işaret ediyor. Fiyatlardaki artışa rağmen talebin sürdürülmesi.

Yani, işlerini sürdürdükleri ve maaşlarında bir miktar iyileşme gördükleri için satın alabilenler, toparlanmanın nedenleri şu anda görülenlerden çok farklı olmasına rağmen, balon sırasında görülenlere çok benzer fiyatlar ile karşı karşıya kalmaya devam etmek zorunda kalacaklar. Kontrolsüz yapılaşma dönemine damga vurdular.


Gelecek

“Talebin yoğunlaştığı bölgelerde arz sıkıntısı fiyatları desteklemeye devam edecek”



Cristina Arias


Tinsa Çalışmaları Servisi Direktörü


Pisos.com'un araştırma direktörü Ferrán Font, “ECB'nin faiz oranlarını düşürme kararı aynı zamanda ipotek verilmesini de teşvik edecek ve dolayısıyla dairelerin ucuzlama olasılığını engelleyecektir” diye ekliyor.
 
Üst