Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Köyden İndim Şehire’nin yıldızı, Türkan Şoray’ın ikiziydi! O ismin hüzünlü sonu…

Beykozlu

New member
Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı Köyden İndim Şehire sinemasının direktör koltuğunda ise Ertem Eğilmez oturdu.

Tarlalarında çalışırken altın dolu gömü bulan Saffet, Himmet, Hayret ve Uğraş’ın Kayseri’den Ankara’ya uzanan öykülerini anlatan sinemada, 4 efsane isim bir ortaya geldi.

Bu isimlerin muvaffakiyetleri, eğlenceli anları ve samimiyetleri yardımıyla sinema günümüzde de izlenme rekorları kırdı.

Yeşilçam’ın ünlü isimlerini buluşturan sinemada yer alan Mine Memnun, Türkan Şoray’a olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekti.

Gerçek ismi Emine Özatmaca olan ve Yeşilçam’ın en hoş bayanlarından birisi haline gelen Memnun, genç yaşta kansere yenik düştü.

Şarkıcılığı deneyen lakin başarılı olamayan Mine Memnun, sinemaya geri dönmek istemiş ve umduğunu bulamamıştı.

MİNE MEMNUN’UN HÜZÜNLENDİREN ÖYKÜSÜ

Türkan Şoray’a benzetilen ve onun üzere etkileyici bakışlara sahip olan Mine Keyifli, Köyden İndim Şehire sinemasında de karşımıza çıktı.

1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ve sayısız projede oynayan Mine Memnun, 1966’da girdiği bir müsabakada “Türkiye Güzeli” seçildi.

Memnun girdiği yarışta aldığı bu muvaffakiyet yardımıyla, beyazperdeye adım attı ve sinema dünyasının kapılarını araladı.


19 YAŞINDA DİKKATLERİ ÇEKTİ

19 yaşında sinemalarda yer almayan başlayan Mine Memnun, senaristlerin Türkan Şoray’a benzettiği ve ilgi gösterdiği isimlerden birisi haline geldi .

1967 yılında rol aldığı birinci sinemasından itibaren başlarda yardımcı rollerde oynayan Memnun, çabucak sonrasında başrol oyunculuğuna yükseldi.

Ayhan Işık, Sadri Alışık, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Ahmet Mekin üzere isimlerle başrolü paylaşan oyuncu, 1974’ten daha sonra müstehcen sinema bölümüyle tanıştı.

İki yıl boyunca yaptığı bu sinemalar yüzünden davalara maruz kalan Keyifli, şarkıcılığa adım attı.


SİNEMAYA DÖNEMEDİ

Şarkıcılıktan daha sonra sinemaya dönmek isteyen fakat başarılı olamayan Mine Keyifli, Bülent Ersoy ile bir arada Beddua isimli sinemada kamera karşısına geçti. Bu sinema Memnun’un son projesi oldu. Memnun genç yaşta göğüs kanserine yakalandı.

Kanserle gayretinde yenik düşen sanatçı, 42 yaşında ömrünü kaybetti. Oyuncu geriye iki evlat bıraktı. Mine Memnun’un oyuncu oğlu Çağkan Çulha kızı ise Büşra Çulha’dır. Hoşluğu ile akıllara kazınan oyuncu, geçen senelera karşın her insanın sevdiği isimlerin içinde yer alıyor.
 
Üst