Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

konut kiralama vs Logroño’da turist kiralama: benim için en iyisi nedir?

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
28 Ağustos 2023 Pazartesi, 07:11








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • heyecan






  • LinkedIn






  • Telgraf

Tasarruflarının parıldaması için tuğlaya güvenen birçok kişi var. Bankada birikmiş parası olan herkes bu paranın enflasyon nedeniyle değer kaybetmemesinin formülünü arar. Paramızı işe yatırmanın en yoğun yollarından biri gayrimenkul yatırımıdır. Konut bir yıldız varlıktır, çünkü hepimiz bir ipotek veya kira ile ilgili prosedürlerle ilişkiliyiz ve küçük mülk sahipleri olmak ve sürekli gelirin tadını çıkarmak için yeterli beceriye sahibiz.

Ancak konut kiralamayı mı yoksa turistik amaçlı kiralamayı mı tercih etmenin daha iyi olduğu o kadar net olmayabilir. Her iki yöntemin de artıları ve eksileri var. Uzun vadeli kiralama tarafında, ödeme yapılmaması durumunda meşakkatli bir yasal sürecin başlatılması gerekmesine rağmen, olaysız bir şekilde aylık sabit bir ödeme talep edeceğimizden eminiz. İyi bir kiracı, elbette evin daha iyi bakılmasının yanı sıra ekonomik güvenlik de sağlar; bu da evinizin bir geçiş alanı olup olmadığını gerektiren bir şeydir.

Dönemsel kiralamayla daha fazla para kazanacağız ama konaklamalar kısaldığı için misafirlerin daha sürekli takip edilmesi gerekecek, bu da zaman ve emek anlamına geliyor. Rezervasyonların bu şekilde yönetilmesi antisosyal davranış sorunu yaşamamıza engel olmuyor çünkü evin içinden deprem gibi geçen turistler var ve komşuları rahatsız etmenin yanı sıra eşyaları da kırıyorlar. Öte yandan evin sezonlarca boş kalması olası bir yasa dışı işgal riskini de beraberinde getiriyor.

Logroño’da dengeyi kısa süreli veya geleneksel kiralamaya çevirecek faktörler arasında kendi kişisel durumumuz da var. Belki de tatil kiralamayı tercih ediyoruz çünkü her yıl evde birkaç ay geçirmeyi planlıyoruz. Ya da turisti tercih ediyoruz çünkü gezginlere hizmet etme görevi bizim için tam bir profesyonel fırsatı temsil ediyor.


Konut vs. turizm: Logroño’da kiralar nasıl



INE verilerine göre 2022’de La Rioja’da yaşayan yaklaşık 320.000 kişinin yaklaşık %47’si Logroño’da yoğunlaşıyor. Rioja’nın başkenti, 150.000’den fazla nüfusuyla bölgedeki en yoğun nüfuslu şehirdir ve sıralamada bir sonraki Calahorra’dan (24.654) oldukça uzaktadır. Bu iki yerleşim bölgesinin arkasında nüfusu 10.000’den fazla olan yalnızca üç belediye bulunmaktadır: Arnedo (15.017), Haro (11.634) ve Lardero (11.094).

Şarap turizminin gururlu başkenti Logroño, sadece şaraplarıyla değil, onlara eşlik eden tapaslarıyla da her yıl binlerce turisti kendine çekiyor ve Laurel Street ve çevresini hareketlendiriyor. Logroño, otel teklifinin ötesinde, La Rioja’nın geçen Haziran ayında sahip olduğu yaklaşık 600 dairenin çoğunu kapsayan turist daireleriyle de doludur. Likibu’ya göre gecelik ortalama 157 euro ve haftalık 1.099 fiyatla La Rioja’nın başkentinde konaklamak, sahibine hiç de azımsanmayacak bir gelir getiriyor.

Kira fiyatlarına ilişkin son rapora göre, geleneksel kira konusunda pisos.com daha az iyimser bir görüş sunuyor. La Rioja’daki tipik bir kiralık dairenin metrekare başına ortalama fiyatı Temmuz 2023’te 4,69 avro olarak kaydedildi; bu, aylık %-2,09’luk bir düşüşle İspanya’daki en yüksek düşüşü temsil ediyor. Temmuz 2022 ile karşılaştırıldığında bu kesinti %-19,55 ile ülkedeki en dikkat çekici ikinci kesinti oldu. Başkente gelince, Logroño aynı ay metrekare başına ortalama 8,24 euro kira fiyatıyla İspanya’nın en uygun fiyatlı başkentleri arasına girdi. Aylık %1,07, yıllık %6,83 artışla Logroño’da kiralık 90 metrekarelik bir dairenin fiyatı yaklaşık 422 avro olacak. Kuşkusuz turistik kiralama daha karlı olacaktır, çünkü uzun vadeli bir kiracıyla bir ayda alacağınızı bir haftada alırsınız.

Salt ekonomik düzeyin yanı sıra, bölgesel ve belediye düzenlemelerinin yanı sıra, turistik kiralamalarda daha avantajlı olan vergilendirme gibi konuları da hesaba katmalıyız. Konut kiralama tarafında yeni Konut Kanunu’nun sonuçlarını gözden kaçıramayız. Estudios de pisos.com’un yöneticisi Ferran Font’a göre, bu düzenleme “kiracıya daha fazla koruma sağlıyor ve kiralamalarda fiyat sınırları belirliyor, dolayısıyla turist kiralamalarında daha büyük bir coşkuya tanık olmamız şaşırtıcı değil.”





hata bildir
 
Üst