Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

KPMG ve Microsoft, yapay zeka hizmetleri sağlamak için iş birliği yapıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
KPMG ve Microsoft, bir dizi kritik iş alanında profesyonel hizmetleri yeniden şekillendirecek olan küresel ilişkilerinin benzeri görülmemiş bir şekilde genişlediğini duyurdu. Bu, iş gücünün modernleştirilmesini, müşteriler, sektörler ve bir bütün olarak toplum için yapay zeka (AI) çözümlerinin güvenli bir şekilde geliştirilmesini ve kullanılmasını içerir.


İki küresel kuruluş arasındaki bu sektör lideri işbirliği, önümüzdeki beş yıl içinde KPMG’nin bulut ve Microsoft AI hizmetlerinde multi milyar dolarlık bir yatırım taahhüdünü görüyor. Bu şekilde, profesyonel hizmetler firması için 12.000 milyon dolardan (yaklaşık 10.000 milyon Euro) fazla bir meblağ için iş fırsatlarının desteklenmesine yardımcı olacaktır.

Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti ve bulut yetenekleri, KPMG’nin 265.000 profesyonelden oluşan küresel iş gücünün yaratıcılıklarını ortaya çıkarmasını, analitikleri daha hızlı sunmasını ve stratejik tavsiye sağlamak için daha fazla zaman harcamasını sağlayacak. Bu, iki şirket için ortak olan 2.500 dahil olmak üzere müşterilerin hızla gelişen AI ortamına ayak uydurmalarına ve dijital çözümler geliştirme ve hızlandırma konusundaki ana zorluklarını çözmelerine yardımcı olmalarını sağlayacaktır.

KPMG International Küresel Başkanı ve CEO’su Bill Thomas, “Microsoft ile yenilenen ve güçlenen ilişkimiz, profesyonellerimiz ve müşterilerimiz için heyecan verici bir dönem. Profesyonellerimizin her zaman doğru bilgi birikimine, becerilere ve araçlara sahip olmasını sağlayarak, artıkların üstesinden gelmek ve müşterilere mümkün olan en iyi tavsiyeyi vermek için çok disiplinli modelimizin potansiyelini ortaya çıkarmaya yardımcı olacaksınız. Ayrıca KPMG’nin daha çevik ve esnek bir şirket olmasına yardımcı olacak ve çalışmak için ilginç ve heyecan verici bir yer olmaya devam edecek.

“Küresel ittifakımızın bu genişlemesi, ortak bir temel değerleri paylaşan ve en son teknoloji ile yapay zekanın sorumlu kullanımı için birlikte çalışan iki lider kuruluşun birleşik gücüne dayanıyor. KPMG geleceğe giden yolculuğa çıktı ve biz yapay zekanın profesyonellerimiz, müşterilerimiz ve toplum için daha iyi bir gelecek inşa etmek amacıyla sürdürülebilir büyüme elde etmek için gerekli olduğuna inanıyoruz” diye ekledi Thomas.

Microsoft Danışmanı Satya Nadella, “Profesyonel hizmetler de dahil olmak üzere tüm sektörleri dönüştürmeye yardımcı olmak için yeni nesil yapay zekayı uygulama konusunda gerçek bir fırsatımız var. KPMG ile iş birliğinin genişletilmesi, Microsoft Bulut platformu aracılığıyla, çalışanlarına müşterileriyle deneyim ve bilgi birikimini kolaylaştıracak ve geliştirecek yeni araçlar sağlamak için KPMG’nin iş alanlarına AI’da inovasyona katkıda bulunmayı başaracaktır.”

Bu büyük genişlemeyle desteklenen on yılı aşkın bir süredir devam eden bu işbirliği, KPMG’nin temel iş alanlarına aşağıdaki şekillerde fayda sağlayacaktır:


Denetim



KPMG Clara akıllı denetim platformu aracılığıyla veri analitiğini, yapay zekayı ve Azure Bilişsel Hizmetleri denetim sürecine dahil ederek, yılda yüzbinlerce denetim üzerinde topluca çalışan 85.000 denetim uzmanı, özellikle daha yüksek denetim riski olan alanlara odaklanabilecek. , hem paydaşların hem de sermaye piyasalarının yararına sektöre özgü riskler ve zorluklar. Bu entegrasyon aynı zamanda KPMG ve müşterileri için yeni pazar fırsatları da yaratıyor.


Yasal ve vergi danışmanlığı



Azure OpenAIService ve Microsoft Fabric’in KPMG’nin tek platform çözümü olan KPMG Digital Gateway’e entegrasyonu, müşterilere KPMG’nin eksiksiz Vergi ve Hukuk teknolojileri paketine erişim sağlayarak verilerine daha entegre ve şeffaf erişim elde etmelerini sağlayacak. vergi fonksiyonlarında daha bütüncül bir yönetim anlayışı benimsemek. Bunu gösteren çok yeni bir örnek, Azure OpenAI hizmetiyle birlikte geliştirilen ve tümü daha yüksek hız ve ölçekte ESG verilerini analiz etmeye, veri kalıpları oluşturmaya ve ESG vergi şeffaflığı taslakları gerçekleştirmeye yardımcı olan bir yapay zeka çözümüdür. Ayrıca KPMG, yeni müşteri hizmetleri modelleri ve gelir yaratma fırsatları oluşturmak için yapay zeka tabanlı üretken bir “sanal asistan” çalıştıracak.


Tavsiye



Müşteriler için özelleştirilmiş çözümlerin oluşturulmasını hızlandırmak, tekliflerinde etik ve güvenliğe öncelik vererek rekabet avantajlarını ve karlılıklarını artırmaya yardımcı olmak için Microsoft Azure’da yapay zeka özellikli bir uygulama geliştirme platformunun geliştirilmesi. Bu devam eden iş birliğinin faydaları arasında, Microsoft Synapse Analytics ve KPMG’nin Tek Veri Platformunun daha bilinçli karar vermeyi sağlamak ve artan ESG düzenleme ve raporlama gereksinimlerini karşılamak için veri altyapısında, süreçlerde ve iş yükünde devrim yaratmaya yardımcı olduğu küresel bir BT danışmanlığı olan Xebia ile ortak bir çalışma yer alıyor. . Bu dijital başlangıç noktasıyla Xebia, Microsoft Fabric, Azure OpenAI Service ve Copilot’un tutarlı kullanımı yoluyla üretkenliğini ve rekabet avantajını daha da artırmak için iyi bir konumdadır.


ÇSY Gündemi



KPMG uzmanları, şirketlere çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) gündemlerinde yardımcı olmak için Microsoft ile yakın işbirliği içinde çalışacak. KPMG’nin Sürdürülebilirlik için Microsoft Bulut ile Microsoft Azure’u entegre eden iklim ve ESG veri yönetimi ve analitik çözümü olan Circularity Trackery’nin başarısını temel alan ortak ekipler, müşterilerin veri kaynaklarını birleştirmelerine, gerçek katma değerli kararları zaman kazandırır ve sürdürülebilirlik taahhütlerini yerine getirmelerine yardımcı olur.

Ayrıca, anlaşmanın iş olanaklarını geliştirmek için KPMG ve Microsoft, dünya çapında toplum ve topluluklar üzerinde bir etki yaratmak için işbirliği yapabilecekleri ortak fırsatları keşfetmeye ve bunlara katılmaya devam edecek. Şu anda UNESCO’nun Küresel Eğitim Koalisyonu’nu ve KPMG’nin eğitim, istihdam ve girişimcilik fırsatları aracılığıyla 2030’a kadar on milyon dezavantajlı gence mali yardım sağlamaya yönelik 10×30 stratejisine desteği içeriyorlar. Ayrıca şirketler, hem KPMG hem de Microsoft’un kurucu imzacısı olduğu Karbon Çağrısı aracılığıyla karbon muhasebesinin güvenilirliğini artırmak için birlikte çalışmaya devam edecek.
 
Üst