Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Lagarde enflasyonun kalıcılığını hafife aldığı için özür diledi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
“Diğer merkez bankalarının başına geldiği gibi, enflasyonun dinamiklerini ve kalıcılığını hafife aldığımızı anlamak önemli.” Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, bu sözlerle para kuruluşlarının, faiz oranı döngüsünü serbest bırakan fiyatlardaki kontrolsüz yükselişi tahmin etme konusunda yaşadıkları zorluklardan dolayı ailelerden özür dilemek istedi. Tarihin en hızlı yükselişini gerçekleştirerek sadece bir yılda %0’dan şu anki %4,25’e yükseldi.


Londra’daki Avrupa Ekonomik ve Finans Merkezi tarafından düzenlenen bir konuşma sırasında Lagarde, para kurumu yönetimiyle özeleştiri yaptı, ancak aynı zamanda “önemli geçişlerin olduğu bir dünyada orta vadeli bir tahmin geliştirmenin ne kadar zor olduğu” konusunda da uyardı. işgücü piyasası, enerji, jeopolitik” ve “her şeyin daha büyük ve daha sık göreli fiyat şoklarına yol açabileceği”.

Bu nedenle, eski ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke’nin deyimiyle, kamuoyunun beğenisini yeniden kazanmak amacıyla merkez bankalarının önümüzdeki aylarda iletişim politikalarında çaba göstermelerinin önemli olduğunu düşünüyor. “Para politikasının yüzde 98’i konuşma, yüzde 2’si eylemdir.

Her halükarda önceliğin enflasyon beklentilerini “sağlam bir şekilde sabit tutmak” olduğunu hatırlatan Erdoğan, ECB’nin 14 Eylül’deki bir sonraki toplantısında izleyeceği yol konusunda karar vermese de bu sözlerin yeni bir sürecin kapısını açık bıraktığını hatırlattı. Faiz oranlarındaki artış belki de bu döngünün sonuncusu.

Hele ki “son iki yılda karşılaştığımız yüksek enflasyonun benzersiz olduğunu” hatırladıktan sonra. Ayrıca, euro bölgesinde TÜFE’nin Ağustos ayında %5,3 seviyesinde kaldığını ve Ekim 2022’de ulaşılan %10’un üzerindeki zirveden bu yana ılımlılaşma eğilimine son verdiğini hatırlattı.


Piyasa bekliyor



Bu kararla ilgili belirsizlik, son haftalarda finansal piyasalar üzerinde en çok baskı yaratan konu oldu. Ve Pazartesi günü, Wall Street’in ABD’deki İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapatılmasının da etkisiyle bazı yatırımcıların pozisyonlarını zar zor hareket ettirdikleri bir kez daha netleşti. Spesifik olarak Ibex-35, 9.416 puana yakın bir seviyede %0,35 kayıp yaşarken, Avrupa borsalarının geri kalanında daha sınırlı kayıplar yaşandı.

IAG’nin Pazartesi günkü yükselişlere %1,7’lik yeniden değerlemeyle liderlik etmesinin ardından, seçici yarın 9.416,3 tam sayıyla başlayacak. Bir bütün olarak sektör, Ryanair’in bu Pazartesi günü yayınladığı ve aynı zamanda turizm patlamasının yol açtığı rekor bir Ağustos’u doğrulayan iyi tahminlerden büyük ölçüde olumlu etkilendi. Özellikle şirket, 2022’nin aynı ayına göre %11 artışla 18,9 milyon kişiyi taşıdı ve havayolunu yılın tamamı için yeni bir tarihi figüre yaklaştırdı.

Tablonun alt kısmında Acciona Energía (-%3,04), Telefónica (-%1,96), Naturgy (-%1,88), Acciona (-%1,65), Endesa (-%1,47) ve CaixaBank (-1,22) yer alıyor. %).

Wall Street referansının yokluğunda yatırımcılar Çin ekonomisinin gelişimine de belirsizlikle bakıyor. Ancak son haftalarda ödeme gücü konusundaki şüpheler nedeniyle piyasanın ilgi odağı olan Country Garden emlak şirketinin hisseleri, alacaklılarla anlaşmaya varıldığını duyurmasının ardından bu kez Asya devinden iyi haber geldi. borcun yeniden yapılandırılması.

Öte yandan, hammadde piyasasında Avrupa’nın referans noktası olan Brent petrolünün varili yükselişini sürdürüyor ve halihazırda 88,91 dolardan işlem görüyor.
 
Üst