Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Lice’deki sıhhat çalışanlarına hücuma Memur-Senden reaksiyon

Leila

Global Mod
Global Mod
Diyarbakır’da elektrik akımına kapılarak hayatını yitiren Cüneyt Yaruk’un yakınlarının, devlet hastanesine gelerek sıhhat çalışanlarına saldırmasıyla ilgili, Memur-Sen Diyarbakır Vilayet Temsilcisi ve Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Lideri Nurhak Ensarioğlu, “Buna karşın sıhhat çalışanlarımız bunlara aldırış etmeden canla başla bakılırsavlerini en düzgün biçimde yapmak için uğraş ediyor ve etmeye de devam edecekler” dedi.

Lice ilçesinde, elektrik akımına kapılması kararı hayatını yitiren Cüneyt Yaruk’un yakınları, Halis Toprak Devlet Hastanesine dün akşam saatlerinde gelerek sıhhat çalışanlarına saldırdı. Bu sırada ölen hastanın bir yakını polisin belinden silahını alarak ateş etti.

Tabancadan çıkan mermi duvarı delerken, sıhhat çalışanları da kapı önüne koydukları sedyelerle kendilerini müdafaaya çalıştı. Hastayı getiren ambulansın camları da kırılırken, polisin silahını alan kişi gözaltına alındı. Cüneyt Yaruk’un cenazesi otopsi için Diyarbakır İsimli Tıp Kurumuna gdolayıldü.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece Twitter hesabından yaptığı açıklamada, akına reaksiyon göstererek, “Elektrik akımına kapılması kararı ömrünü kaybetmiş olarak Diyarbakır Lice Devlet Hastanesi’ne getirilen bir vatandaşımızın yakınları maalesef şiddete başvurmuştur. 1 kişi, yere yatırıldığı esnada polis memurunun silahını alarak 1 el ateş açmış, kurşun duvara isabet etmiştir. Şahıs emniyet güçlerince gözaltına alınmış, hastanemizde güvenlik tedbirleri artırılmıştır. Lice’deki sıhhatte şiddet olayında yaralanan olmamışsa da olmuş üzere etkilendik. Suça eğilimli olanlara hatırlatıyorum: Bir şiddet hadisesinin failine, geçen ay 8 yıl 5 ay mahpus cezası verildi” tabirlerine yer verdi.

İl Sıhhat Müdürlüğü’nün toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada da hücum kınanarak, “Diyarbakır Vilayet Sıhhat Müdürlüğü olarak türel sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.


‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK’

Memur-Sen Diyarbakır Vilayet Temsilcisi ve Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Lideri Nurhak Ensarioğlu ise saldırıyı kınadığı açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“Öncelikle hayatını kaybeden o kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına, anne ve babasına sabırlar diliyorum. Lice Devlet Hastanesine yapılan bu saldırıyı da kınıyorum. Gecesini gündüzüne katarak şifa dağıtmak için sıhhatin her alanında hizmet veren bu kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı yalnızca oradaki çalışanlara değil tüm sıhhat çalışanlarına yapılmış bir akın olarak kıymetlendiriyoruz.

Sağlık çalışanlarının tek gayesi şifa dağıtmaktır. Bu tıp taarruzlar, sıhhat topluluğunda gerçek manada hayal kırıklığı yaratıyor. Her ay sıhhatte şiddetin boyutunu raporluyoruz. Orada yapılan taarruzda kimsenin burnunun dahi kanamaması öteki bir olaya mahal vermemesi, bizi sevindirdi. Sıhhat çalışanlarına yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Son vakit içinderda sıhhat çalışanlarına yapılan şiddetin cezasız kalmadığını da görüyoruz.

Sağlık çalışanlarının elinde sihirli bir değnek yok. Dokunduğu an güzelleştirecek diye bir argüman yok. Yaralı hastaneye daha varmadan ömrünü kaybetmiş. Bu noktada oradaki çalışanların aslına bakarsan yapacakları bir şeyi kalmamıştır. Orada sıhhat çalışanlarına saldırmak, çalışanlarını darp etmek, şiddet uygulamak hiç bir vakit deva olmamıştır, olamaz da.”

Öte yandan, polisin belinden silahını alarak ateş eden ve gözaltına alınan hasta yakını, tekrar birebir hastaneye getirilerek, sıhhat denetiminden geçirildi. Şüphelinin emniyetteki süreçleri devam ediyor. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst