Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Luis Enríquez, Gruptaki 13 yılın ardından Vocento'dan ayrıldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Vocento Yönetim Kurulu bugün CEO Luis Enríquez'in, Temmuz 2011'de atanmasından bu yana iletişim grubundan sorumlu olduğu uzun ve verimli döneminin tamamlandığını göz önünde bulundurarak ayrılmasına karar verdi.

Bu neredeyse 13 yıl boyunca Enríquez, grubun konsolidasyonunu sağladı ve bugün toplam gelirin %46'sından fazlasının dijital ve çeşitlendirmeden oluşmasıyla sonuçlanan bir dönüşüm ve çeşitlendirme sürecini ilerletti.


Enríquez'in yetkisi altında grubun dört ana çeşitlendirme alanı (İlanlar, Dijital Hizmetler, Ajanslar ve Gastronomi) birleştirildi ve Vocento'nun bölgesel ve genel basındaki liderliği güçlendirildi. Görevden ayrılan CEO aynı zamanda Vocento'nun tüm stratejik seçeneklerini açık tutmasına olanak tanıyan farklı bir mali pozisyona sahip bir şirket bırakıyor.

Vocento başkanı Ignacio Ybarra, Enríquez'e bunca yıl boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istedi: “Luis, on yılı aşkın bir süredir Vocento'yu iletişime yakın ve tamamlayıcı bir çevrede parlak ve kararlı bir şekilde dijitalleşmeye ve büyümeye yönlendirmeyi başardı. medya. Sonuçlar orada. Şimdi, dijitalleşme ve yapay zekanın grup için temsil ettiği yeni fırsatların çeşitlendirilmesi ve entegrasyonunun sağlandığı yeni bir döngüye başlıyoruz. “Olağanüstü çalışması için Luis'e her zaman teşekkür edeceğiz.”


Enríquez'in ayrılışı, önümüzdeki 23 Nisan'da yapılacak Genel Hissedarlar Toplantısı'ndan sonra geçerli olacak. Şu anki CEO yardımcısı ve Vocento'da 30 yılı aşkın deneyimi olan Iñaki Arechabaleta, yeni CEO atanana kadar şirketin ilk yöneticisi olacak; düzenli bir geçişi garanti edecek ve grubun stratejisine ve 2024 için belirlenen hedeflere süreklilik sağlayacaktır. Başkan Ignacio, “Şirketin yönünü her zaman gösterdiği profesyonellikle sürdürecek, çok kıdemli ve motivasyonu yüksek bir ekibe sahibiz.” ayrıca Ybarra'yı da ilan etti.






Iñaki Arechabaleta, Vocento'nun ilk yöneticisi



Bilbaíno, Deusto Ticaret Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Bilimleri bölümünden mezun oldu, 1994 yılında El Correo'nun genel müdürü olarak atandı ve Ekim 2002'de Prensa Española ile birleşme sonrasında Vocento'ya katıldı. 2011 yılından bu yana CEO Luis Enríquez ile birlikte Genel İş Direktörü olarak Grubun dönüşümünden sorumludur. Bugüne kadar sürdürdüğü CEO Yardımcılığı görevini 2021 yılında üstlendi.
 
Üst