Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Luis Noé Fernández Ödülleri beslenme araştırmalarına olan bağlılıklarını bir kez daha teyit ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Jüri Ekim ayında tekrar toplanacak.

İlgili uzmanların liderliğindeki gruplar Ángel Gil, Jara Pérez, Marta Garaulet veya Luis Morenobazıları bu ödüllerle tanındı. Çalışmaları, gıdanın bugünü ve geleceğinin sınırlarının yanı sıra gıdanın insan sağlığı ve yaşam kalitesiyle olan ilişkisine ilişkin temel zorlukları da tanımlıyor.

Asturias Süt Ürünleri Enstitüsü’nün Probiyotikler ve Prebiyotikler Grubu (IPLA – CSIC). 2014 yılında ödüllendirildi


Los Reyes-Gavilan’dan Clara GonzálezCSIC araştırma profesörü, sağlık üzerinde faydalı etkileri olan gıdalar geliştirmek amacıyla probiyotik mikroorganizmaların ve prebiyotik substratların bağırsak mikrobiyotasıyla etkileşimini araştıran bu gruba liderlik ediyor. Nihai amaç, bu bilgiyi özel ihtiyaçları olan nüfus gruplarının sağlığına katkıda bulunan fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesine uygulamaktır.

Meme kanserinde GEICAM araştırma grubu. 2015 yılında ödüllendirildi


900’den fazla uzmanÜlke genelindeki merkezlerde çalışan, bu gruba dahil meme kanseri araştırmalarında lider. Çalışma alanları içerisinde beslenme ile ilgili çalışmalar ön plana çıkmaktadır. Beslenmenin, vücut kompozisyonunun ve fiziksel aktivitenin kansere yakalanma riskine karşı olası koruyucu etkisi veya önleyici mekanizması analiz ediliyor. doktorlar Marina Pollan ve Raquel Andrés grubu koordine ediyor Risk faktörleri ve kanserin önlenmesi ile ilgili çalışma ve araştırmalar.

ICTAN-CSIC Metabolizma ve Beslenme Bölümü’nün antioksidan lif grubu. 2016 yılında ödüllendirildi


Polifenoller, antioksidanlar, diyet lifi, temel bileşenler ve gıdalar. Bunlar kadar güncel ve ilgili konular, bitki kökenli gıdalarda bulunan lif ve polifenoller gibi biyoaktif bileşikleri araştıran, antioksidan kapasitelerini ve sağlık üzerindeki etkilerini değerlendiren bu ekip tarafından ele alınan konulardır. CSIC kıdemli bilim insanı Jara Pérez bu grubun sorumlusu bilginin toplumda yayılması konusunda da özel bir hassasiyet gösteriyor.

Hospital de Santiago de Compostela Konjenital Metabolik Hastalıkların Tanı ve Tedavisi Birimi. 2017 yılında ödüllendirildi


Bu Birim, bakım ve yardımın kalitesini artırmak için tedavi ve önlemeyi uygulamalı araştırmalarla birleştirerek metabolik hastalıkları olan hastalara kapsamlı bakım sunar. Bu hastalıkların karmaşıklığı ve klinik çeşitliliği tıp için bir zorluktur ve göze çarpan bir husus, her bir vaka için uygun beslenme ve diyet çalışmasının yapılmasıdır. çocuk doktoru Paula Sánchez ve beslenme uzmanı María José Camba.

Oviedo Üniversitesi Koruyucu Tıp ve Halk Sağlığı Bölümü Moleküler ve Çevresel Epidemiyoloji Araştırma Grubu. 2018 yılında ödüllendirildi



Önleyici Tıp profesörü liderliğindeki bu multidisipliner grup tarafından yürütülen boylamsal çalışma, Adonina Tardon, çocukluk çağındaki obezite ile ilgili değişkenlerin analiz edilmesine olanak sağlar. Hamilelik ve doğum öncesi dönemden 11 yaşına kadar uzanan, elde edilen verileri obezitenin önlenmesine yönelik beslenme stratejilerinin geliştirilmesine referans olarak sunan karmaşık bir araştırmadır.

Granada Üniversitesi Biyokimyasal Beslenme Araştırma Grubu – Terapötik Uygulamalar (BioNIT Grubu). 2019 yılında ödüllendirildi


tarafından kurulan grubun yürüttüğü çalışmalar Ángel Gil, Biyokimya profesörüSağlıklı beslenmenin olumlu etkisinden, obezite gelişiminde genetiğin rolüne, bağırsak mikrobiyotasının rolüne veya probiyotiklerin ve fonksiyonel gıdaların hastalıkların yönetiminde karmaşık problemler olarak görülmesine kadar geniş bir yelpazedeki konuları kapsamaktadır. obezite, astım veya kanser gibi. Grubun bilgiyi yayma konusundaki ilgisi çok sayıda girişime de yansıdı.

Zaragoza Üniversitesi GENUD Grubu (Büyüme, Egzersiz, Beslenme ve Gelişim). 2020 yılında ödüllendirildi


Luis Moreno, Fizyatri ve Hemşirelik Profesörü, obezitenin araştırılması ve önlenmesinde olağanüstü bir geçmiş performansı ve bilimsel üretimiyle bu gruba liderlik etmektedir. Dikkate değer bir yönü, sosyal yönü biyomedikal araştırmalara entegre etme yeteneği, en dezavantajlı grupların yaşam kalitesini iyileştirebilecek beslenme stratejilerinde uygulanmasını kolaylaştırmasıdır. Bilginin mevcut yaşam tarzlarına, etkileşim ve boş zaman araçlarına uygulanması da benzersizdir; örneğin 9 ila 11 yaş arasındaki küçük çocuklarda aşırı kilo ve obeziteyle mücadele için video oyunlarının kullanılması gibi.

Madrid Complutense Üniversitesi’nin VALORNUT araştırma grubu. 2021’de ödüllendirildi


Beslenme alanında müdahale yöntemlerinin, kılavuzlarının ve araçlarının validasyonu konusunda geniş deneyime sahip grup. liderliğindeki araştırma ekibi Eczacılık Profesörü Rosa María Ortega, diyetin farklı popülasyonların yaşam kalitesi üzerindeki doğrudan etkisini araştırarak kişiselleştirilmiş sağlığa özel ilgi göstermektedir. Bu anlamda, elde edilen bilgilerin her grup ve yaş grubu için doğru beslenme alışkanlıklarının desteklenmesinde uygulanmasıyla eğitimsel ve sosyal inovasyon alanında yürütülen çalışmalar da öne çıkıyor.

Murcia Üniversitesi’ndeki obezite araştırma grubu. 2022’de ödüllendirildi


Fizyoloji Profesörü Marta Garaulet, geniş uluslararası deneyime sahip bir gruptan sorumludur ve krononütrisyon alanında ve bunun obezite ve metabolik sendrom gibi yaygın patolojilerin önlenmesi ve tedavisinde uygulanması alanında öncülerden biridir. Ekibin en önemli katkıları insan yağ dokusunda bir iç saatin keşfi ve yemek zamanının kilo kaybının bir göstergesi olarak önemi olmuştur. Dikkat çeken bir diğer husus ise grubun kaydedilen ilerlemenin toplumsal yaygınlaştırılmasına verdiği önemdir.
 
Üst