Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Macar grup Magyar Vagon, Talgo'yu satın alma teklifini sonuçlandırdığını doğruladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Macar grup Ganz-MaVag (Magyar Vagon), Talgo'yu 620 milyon euro karşılığında satın almakla ilgilendiğini doğruladı, ancak operasyonun gerçekleştirilmesine ilişkin yeterli kesinliğe sahip olmadığı için piyasa beklentilerini düşürdü.

Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) yaptığı açıklamada Magyar Vagon, asıl engelin şirketin ilgili düzenleyici izinleri almak için kontrol değişikliğine tabi finansmanıyla ilgili olduğunu açıkladı.


Bu bağlamda CNMV, teklifin kontrol değişikliği için finansman kuruluşlarının onayının alınması şartına tabi tutulmasına izin verilmediğini size bildirmiştir.

Tüm bu nedenlerden dolayı, son aylarda hareketi kızıştıran Kamu Alım Teklifinin (OPA) formüle edileceğinden emin olmadığını ancak daha sonraki herhangi bir karar hakkında zamanı gelince bilgi vereceğine söz verdiğini belirtti.


Bu şekilde, hisse başına 5 avroluk bir devralma teklifine işaret eden bilgiyi doğruluyor, ancak bu konuda henüz bir anlaşma veya karara varılmadığını detaylandırıyor ve atıf yapılan düzenleyici engellerin açıklığa kavuşturulmasını bekliyor. CNMV.

Perşembe günü öğleden sonra 4.00 civarında, düzenleyici kurum Talgo'nun alım satımını ihtiyati olarak ve hisse senedi piyasasındaki hisselerinin devralma teklifi söylentileri nedeniyle aniden %10 oranında artmasının ardından derhal geçerli olmak üzere askıya almaya karar verdi.

Fiyat hızla yükselmeden önce Talgo hisseleri, Magyar Vagon'un şirketi devralmak için ödeyeceği 5 avrodan çok uzakta, 4,4 avro değerindeydi, dolayısıyla hisseler, ticaret askıya alınmadan önce 4,78 avroya ulaştı.

Kasım ayında bu olası operasyon gün yüzüne çıktığında Talgo 3,9 eurodan işlem görüyordu ve aynı durum yaşandı, 5 euroya varan primin %27,7'ye ulaşmasıyla hisseleri 4,4 euroya fırladı ve CNMV bunu birkaç saatliğine askıya aldı.

Talgo'nun hisse başına 5 avro karşılığında satın alınması, şirketin %100'ünün yaklaşık 617 milyon avro değerinde olması anlamına geliyor. Şirketin ana hissedarı Trilantic yatırım fonudur.

İş adamı András Tombor'un sahibi olduğu Magyar Vagon ise 2020'de satın aldığı tren imalat şirketi DJJ'yi işletiyor. İhale sezonunun açılması halinde Bask CAF da Talgo için iyi bir teklif sahibi olacak.

Gerekli açıklamalar yapıldıktan sonra CNMV, hisselerinin askıya alınmasını geri çekme kararını çoktan verdi, bu nedenle şirket Pazartesi günü piyasa açılışında ticarete geri dönecek.
 
Üst