Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Malaga'da 15.000'den fazla kişi insana yakışır konutlar için gösteri yaptı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Antonio M. Romero ve Matías Stuber



29 Haziran 2024 Cumartesi, 15:14.

| 15:53'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Plaza de la Merced, hem kamu idarelerinin hem de sosyal ve ekonomik aktörlerin dikkatini konut krizi sorununa çekmeyi amaçlayan Malaga'daki konut hakkı gösterisinin bu sabah başladığı sıfır noktasıydı. Farklı kuşaklardan ve sosyoekonomik düzeylerden vatandaşları etkileyen ve hayati projelerin durdurulmasından aile ekonomilerinin baltalanmasına, Malaga sakinlerinin şehirden sürülmesine veya şehre geri dönmenin imkansızlaşmasına kadar uzanan etkileri olan, satın alma veya kiralama yoluyla bir eve erişim.

'Malaga yaşamak için değil, yaşamak için' sloganı altında, 15.000'den fazla kişi (organizatörlere göre 20.000'den fazla ve Ulusal Polis verilerine göre 5.500 kişi) Kiracılar Birliği'nin çağrısına katıldı. Çeşitli tür ve sektörlerden elli kuruluş – aralarında Greenpeace, Malaga Profesyonel Sosyal Hizmet Koleji, İspanya Mülteci Yardımı Komisyonu, Piskoposluk Göç Delegasyonu, Dünya Doktorları veya Malaga Acoge. Bu yurttaş protestosuna çağrıda bulunan mektupta belirtildiği gibi, amacı “şehrimizde makul ve onurlu bir şekilde yaşamamıza izin veren” eylemlerin acilen benimsenmesi ihtiyacına ilişkin endişeleri sokakta ifade etmek olan bir gösteri.

Destek o kadar büyüktü ki gösterinin lideri Paseo del Parque'a ulaştığında Plaza de la Merced'den hâlâ ayrılan insanlar vardı.

Konut durumunu kınayan bir performansla başlayan gösteri, Plaza de la Constitución'da sona erdi ve burada “şu anki şehrin durumu, turizmin çöküşü ve kiracılıkla mücadelenin meteorolojik bir olay olmadığını” kınayan bir manifesto okundu. kendiliğinden oluşarak ortaya çıkmıyor, mahallesini sömürmeyi ve aynı zamanda da dışarı atmayı planlayan bir şehir modelinin sonucudur.” Ortada, Yoksullar Tribünü'nde La Malagueñísima grubu, konuta erişim sorunlarını ve kitle turizminin etkilerini kınayan iki pasodoble gerçekleştirerek gösteriye katıldı.


Aynı şekilde, yürüyüşün başlamasından birkaç dakika sonra aşırı sağcı bir grup, “vatandaşlara sosyal konut” diye bağırarak protestocular tarafından yuhalandı.

Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Podemos'un ulusal düzeyde genel sekreteri Ione Belarra ve Endülüs'teki mevkidaşı Martina Velarde de katıldı; Malaga PSOE'nin eyalet sekreteri Dani Pérez; IU'nun genel koordinatörü ve başkentteki meclis üyesi Toni Morillas ve Endülüs'teki mevkidaşı Toni Valero.





Yorum





Hata bildir
 
Üst