Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Maskelere veda günü mü? Bilim heyeti bugün toplanıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Şurası Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanıyor.

görüşmede maske ile ilgili değerli kararların alınması bekleniyor. Kapalı alanlarda maske kaidesinin esnetilmesi gündemde.

Okullardaki maske zorunluluğuna yönelik de bir karar alınması bekleniyor.


Bilim Şurası’nda 2 Mart’ta alınan kararla, açık havada maske mecburiliği kaldırılmıştı..




Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, olay ve vefat sayılarının son 1,5 yılın en düşük düzebir daha gerilediğini hatırlattı.

“Dünya gündemini 2 yıldır esir alan corona virüs salgını hala gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma vakti gelmiştir” diyen Koca, “Bundan daha sonra şahsi korucuyu önlemler ve aşı ile korunup günlük ömrümüzü sürdürmek istiyoruz. Daha inançtayız artık, aşımız ve ilacımız var” dedi.

“EN DEĞERLİ TOPLANTILARDAN BİRİ”

Olay sayılarının düştüğünü lisana getiren Koca, şu biçimde devam etti:

“Hastanelerimizde, ağır bakımlarda gitgide hastalarımız azalmakta, koronavirüs servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu’muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut önlemleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Şurası’nın en kıymetli toplantılarından biri olacaktır.”

Okumaya devam et...
 
Üst