Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

MasOrange, ERE sayısını 650 çalışana düşürdü ve planlanan ücreti artırdı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
14 Ekim 2024 Pazartesi, 23:18.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • WhatsApp






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • Konular

MasOrange, şirkette yürüteceği istihdam düzenleme dosyasının (ERE) etkisini, önceki teklifte 695 ve ilk yaklaşımda 795 olan (şu anda %18 daha az) 650 çalışana düşürdü. Benzer şekilde, etkilenen kişilerin tazminatını çalışılan yılda maksimum 47 güne ve aylık ödeme sınırı da 24'e çıkardı. Bu, telekomun Pazartesi gecesi sendikalara devrettiği son teklifte de görülüyor.

MasOrange tarafından aktarılan nihai belge, ERE'ye gönüllü olarak başvuran çalışanlar için 24 aylık ödeme limitiyle, çalışılan yılda 47 ila 34 gün arasında bir tazminat öngörüyor. Aynı şekilde şirketten zorla ayrılan işçiler için de tazminat, en fazla 24 aylık ödeme olmak üzere çalışılan yıl başına 45 ila 33 gün arasında olacak.

Öte yandan şirkette sekiz yıldan az kıdem sahibi olan ve düzenleme dosyasına gönüllü olarak başvuran işçilere ise 3 bin avro ikramiye verilecek. Bu rakam, dokuz ile 12 yıl arasında hizmet veren çalışanlar için 8 bin avroya, 12 yıldan fazla süredir şirkette çalışanlar için ise 15 bin avroya çıkacak. Aynı şekilde tazminat limiti de şirketin önceki toplantıda önerdiği 250.000 avroya kıyasla 300.000 avro olacak.


Erken emeklilik



MasOrange'ın nihai teklifi aynı zamanda erken emeklilik planına erişim yaşının düşürülmesini de içeriyor; özellikle önceki yaklaşımdaki 57 yaş ile karşılaştırıldığında 56 yaşa kadar. Bu anlamda, şirketteki hizmet süresi dokuz yıl veya daha fazla olan 56-57 yaş arası çalışanlar bu erken emeklilikten yararlanabilecekken, 58-62 yaş arası çalışanlar için ise bu erken emeklilikten yararlanılabilecek. Kıdemin beş yıla eşit veya daha fazla olması gerekecek. Erken emeklilik planından elde edilen gelir ise yasal maaşın %80'i seviyesindedir.


MasOrange'ın nihai teklifinde ortaya çıkan bir diğer unsur, ERE'den etkilenen ve bu sigortaya sahip olan çalışanlar için sağlık sigortasının iki yıl süreyle sürdürülmesidir; erken emeklilik durumunda ise sağlık sigortasının sürdürülmesi (eğer bu yardıma sahiplerse) ERE'ye kadar devam edecektir. 63 yaşında. Buna, diğer hususların yanı sıra, “ciddi ekonomik veya yapısal nedenler olmadığı sürece” 31 Aralık 2025'e kadar istihdam garantisi de eklendi.


Personel oyu



Bu toplu işten çıkarma süreciyle ilgili müzakerelerin son tarihi 17 Ekim Perşembe günü olacak ve MasOrange'ın sendikalara sunduğu teklif artık değerlendirilmek üzere personele sunulacak. Anlaşmaya varılamaması durumunda ERE, yasanın belirlediği asgari koşullarla, yani çalışılan yılda 20 gün tazminatla ve en fazla 12 aylık ödemeyle gerçekleştirilecektir.





Yorum





Hata bildir
 
Üst