Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Masterchef konuğu Şef Osman Sezener kimdir, kaç yaşında? Hakkında bilgiler…

Beykozlu

New member
Masterchef 2021 döneminde finale sayılı günler kaldı…

Kadro oyuncularının bitmiş olduği yarışta, ferdi çaba devam ederken her kısımda bir şef konuk oluyor.

MasterChef Türkiye’de günün konuğu ünlü şef Osman Sezener.

Urla’da tarladan sofraya mottosu ile işlettiği Od Urla restoranı bulunan Osman Sezener Şef, aileden gelen mesleğini eğitimler ve seyahatler ile farklı bir noktaya taşımış…

Pekala, Şef Osman Sezener kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Osman Sezener biyografisi…

ŞEF OSMAN SEZENER KİMDİR?

Osman Sezener 1982 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Amerikan Lisesi (2000), Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel işletmeciliği (2005), French Culinary Institute New York, Grand Diplome Classical Culinary Arts ve Fundemantals of Wine (2007), Institute of Culinary Education New York, Techniques of Italian Cuisine (2007) mezunudur.

İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan daha sonra yiyecek-içecek kesimiyle ilgilendi ve ailesinin yanına gitmeye karar verdi. Eğitimine Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği kısmında başladı ve çabucak akabinde New York Fransız Mutfağında eğitimini tamamladı.

Yarı Alman yarı Girit köklerinin sayesinde bu kesimin kendisine verdiklerini harmanlayabileceği inancına adım attı. Kendi tabiriyle “Ailesi yardımıyla kalabalık sofralarda 4 öğün yediği mükemmel yemekler” yaratım sürecinde belirleyici oldu.

Eğitim ömrünü deneyimle pekiştirmek için Amerika, İtalya ve İstanbul’da değerli mutfaklarda çalıştı. bir daha çocukluğundan beri yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde sokak yemekleri ile tanışmış, uygun restoranlarda yediği yemeklerin damak ve zihin gelişmeninde büyük rol oynamıştır.

Eğitimleri sırasında ve daha sonrasında Çırağan Palace Hotel Kempinski, Avoce restaurant New York, Le cirque Restaurant New York, Tava Restaurant New York, Sunset Grill&Bar İstanbul’da çeşitli nazaranvler almıştır. Üye olduğu kuruluşlar dünya aşçılar birliği (jüri olarak), slow food, Chaine des rotisseurs (gastronomi birliği rotisörler zinciri derneği) ve Enternasyonal mutfak profesyonelleri derneğidir.

İzmir İktisat Üniversitesi Mutfak Sanatları Kısmında 2010 yılından itibaren öğretim vazifelisi olarak nazaranv yapmaktadır.

Farklı ülkelerdeki çalışma tecrübesinden İzmir’e dönen Sezener, ailesinin Ristorante Pizzeria Venedik’i yeni markalarla genişletmek için çalışmalara başladı; Venedik Catering ve Venedik Pizza Express’i yarattı.

GQ Türkiye Men Of The Year 2020’de Yılın Şefi mükafatını kazandı.

Osman Sezener Şef, Instagram’da “osmansezener” kullanıcı ismiyle yer alıyor. Şu an 46,8 bin takipçisi var.
 
Üst