Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Mecklenburg-Batı Pomeranya ve DLR, Brüksel’de Avrupa siyasetini alıyor

Hasan

New member
Uzay havası araştırmaları yoğunlaşıyor ve karasal altyapıyı korumak için bir erken uyarı sistemi geliştiriliyor. Enerji santrali ölçeğinde ısı depolama, düşük CO2 enerji sisteminin temeli olmalıdır. Esnek ve verimli yük taşıyıcılardan “uçan gözler” sürüsüne kadar yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş, insansız hava aracı sistemleri, kriz bölgelerinde lojistik sektörünü ve afet yardım çalışanlarını destekler.

Araştırma, sanayi ve siyasetin büyük planları var. 2019 yıllık resepsiyonunda, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), yakın zamanda kurulan yedi enstitü ve tesisten üçünü ve bunların araştırma ve teknoloji konularını 240 misafirine sundu. DLR, Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaletiyle birlikte, 9 Temmuz 2019’da Mecklenburg-Batı Pomeranya, Brandenburg, Saksonya-Anhalt ve Saksonya eyaletlerinden Avrupa Parlamentosu Üyelerini ve temsilcilerini Brüksel’e davet etti.

DLR CEO’su Prof. Pascale Ehrenfreund akşamı açar ve DLR’nin son yıllardaki gelişimini özetler. DLR’nin genişletilmesinin ardındaki fikri açıklayan Ehrenfreund, “Yeni enstitülerle, 2030 Stratejimizi uyguluyoruz ve araştırmamızı önemli küresel zorluklarla daha da uyumlu hale getiriyoruz” diyor.

Yedi yeni DLR enstitüsünden üçü doğu Almanya federal eyaletlerinde kurulacak. İçişleri Bakanı ve Mecklenburg-Batı Pomeranya Başbakan Yardımcısı Lorenz Caffier: “DLR birinci sınıf bir araştırma merkezi. Bu nedenle Neustrelitz, Görlitz, Zittau ve Cochstedt yerlerinin seçilmiş olmasından özellikle memnunum.” Ayrıca, kırsal alanların güçlendirilmesinin önemini ve profesyoneller için bir iş ve yaşam yeri olarak çekiciliğini vurgulamaktadır.

Araştırma ve yenilik için bir sonraki AB çerçeve programı Horizon Europe’un devam eden hazırlığıyla ilgili olarak, Avrupa Parlamentosu’nun katılımcı üyeleri, Avrupa’daki ulusal endüstrilerin ve küçük ve orta ölçekli şirketlerin rekabet edebilirliği için bu tür öncü araştırmaların önemini teyit ettiler. Horizon Europe’a bunun için gerekli bütçenin sağlanması gerektiği bağlamı çok güçlü.


Uzay havası, endüstriyel dekarbonizasyon ve insansız hava sistemleri üzerine araştırmalar



Güneş-Karasal Fizik Enstitüsü, Neustrelitz’deki mevcut DLR tesisini genişletecek. Bilim adamları orada güneş ve dünya arasındaki etkileşimleri araştırıyorlar. Güneş patlamalarının Dünya’nın manyetik alanı üzerinde büyük bir etkisi olduğu açıktır. Hızlı tahminler ve karşı önlemler geliştirmek için, örneğin navigasyon ve radyo sinyallerinin kesintiye uğraması için güneş aktivitesi döngülerinin daha yakından incelenmesi gerekir.

DLR, gelecekte Cottbus ve Zittau’da endüstrinin muazzam enerji gereksinimleri için fosil hammadde kömürden enerji üretimi ve arzının ayrıştırılması üzerinde çalışacak. Enstitünün web sitesinde, enerji araştırmacıları, diğer şeylerin yanı sıra, “Kömürle çalışan elektrik santralleri için Üçüncü Hayat” kavramını araştırıyorlar. Konvansiyonel enerji santralleri, termal depolama santralleri olarak “yaşamak” için tasarlanmıştır ve çelik üretimi gibi enerji yoğun endüstriyel süreçlerin bile karbonsuzlaştırılmasına yardımcı olur. Bunun için önemli bir teknoloji, enerji santrali ölçeğinde yüksek sıcaklıklı ısı pompalarının geliştirilmesi olacaktır.

DLR, eski Cochstedt Havalimanı’nda İnsansız Havacılık Sistemleri Ulusal Test Merkezi’ni inşa ediyor. “İnsansız Hava Sistemleri” (UAS) adı bilinçli olarak seçilmiştir. Çünkü Cochstedt’te havacılık araçları olan dronların uçuş ve kontrol fonksiyonlarından çok daha fazlası araştırılıyor. Test ve doğrulamaya ek olarak siber güvenlik, gürültü ölçümü ve sosyal kabul gibi konuları da içeren tüm sistemle ilgilidir.
 
Üst