Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Memurlar maaş artışını bir sonraki maaş bordrosunda alacaklar

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:16

| 17:09'da güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Bakanlar Kurulu, bugün Dijital Dönüşüm ve Kamu Bakanı tarafından onaylandığı üzere, bu yıl için planlanan ve 1 Ocak'tan itibaren geriye dönük olarak “derhal” tahsil edilecek olan memur ve kamu çalışanları için planlanan %2'lik maaş artışını yarın onaylayacak. İşlev, José Luis Escrivá. Artıştan 3,5 milyondan fazla kamu çalışanı yararlanacak. Hükümet ile sendikalar arasındaki anlaşmada, bu %2'lik artışın yanı sıra fiyatların ve GSYH'nın gelişimi nedeniyle %0,5'lik ek bir artış öngörülüyor. Artırım kararının Bakanlar Kurulu'nda onaylanmasının ardından önümüzdeki temmuz maaş bordrosuna artış yansıtılacak. Hem Devlet hem de özerk topluluklar maaşları bu artışa göre ayarlamalıdır.

Normalde maaş artışları Genel Devlet Bütçesine dahil edilir ve Ocak ayından itibaren maaş bordrolarına uygulanır. Ancak bu yıldan bu yana bütçeler uzatıldığı için Hükümet maaş artışının onaylanmasını geciktiriyor. Aslında CSIF sendikası, yarın Bakanlar Kurulu'na gideceği onaylanmadan önce maaş artışını talep etmek için önümüzdeki 27 Haziran'da bir gösteri çağrısında bulunmuştu.

Kamu İşleri Bakanı, yapay zeka kursunun açılışını yaptığı Menéndez Pelayo Uluslararası Üniversitesi'nde Genel Devlet Bütçelerinin genişletilmesinin sorun olmadığına dikkat çekti: “Bununla ilgili hiçbir zaman sorun yaşanmadı. Hükümet Bütçesinin genişletilmesiyle maaş artışı ne ilk, ne ikinci, ne de üçüncü kez oluyor. “Bunun endişe verici bir unsur olduğunu düşünmüyorum çünkü bu tür bir duruma çözüm bulmak için bir bütçe esnekliği marjı var” dedi.

Bu yılki yüzde 2,5'lik bu artış, Hükümetin CCOO ve UGT sendikalarıyla imzaladığı anlaşmada öngörülüyordu. Anlaşmada yüzde 2'lik sabit maaş artışı öngörülüyor ve buna fiyatların gelişimine bağlı olarak yüzde 0,5'lik bir artış daha eklenecek. 2022-2024 yıllarına ait Harmonize Tüketici Fiyat Endeksi (HICP) değişimlerinin toplamının aynı yıllara ait birikmiş sabit ücret artışını (%8) aşması durumunda, %0,5 oranındaki ek ve konsolide ücret artışı uygulanacaktır. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerlidir.


2022 IPCA'sı %5,5 olduğundan ve 2023'ün sonu %3,3 olduğundan, toplam %8,8'e ulaşarak, IPCA'daki ek artışın %0,5 uygulandığı %8 sınırının üzerindedir. Dolayısıyla bu yıl enflasyon nasıl biterse bitsin maaş artışı bu yıl yüzde 2,5 olacak.

Kamu çalışanlarının maaşları 2022'de yüzde 3,5 artarken, 2023'te yüzde 3,5 daha arttı ve 2024'te de yüzde 2,5 artacak, bu da üç yıllık kümülatif yüzde 9,5'lik bir artışı temsil ediyor.





Yorum





Hata bildir
 
Üst