Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Memurlar maaş zammını almak için seferber oldu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
17 Haziran 2024 Pazartesi 12:39

| 15:38'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Yetkililerin sabrı tükendi ve bütçe eksikliği ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle maaşların dondurulduğu altı aydan sonra, bir adım daha ileri giderek harekete geçmeye karar verdiler. 27 Haziran'da Madrid'de Maliye Bakanlığı önünde durarak Hükümet'ten “son derece tepki göstermesini, felçten kurtulmasını ve bize denk gelen %2'lik zammı kesin olarak uygulamasını” talep edecekler. Bu, bu Pazartesi günü CSIF başkanı Miguel Borra tarafından düzenlenen bir basın toplantısında duyuruldu ve Borra, sorunun Hükümet ile müzakerelerin tıkanmış olmasından değil, “diyalog olmamasından” kaynaklandığını ifade etti.

“Panorama çok endişe verici ve biz kollarımızı kavuşturup durmayacağız. Sadece maaş için değil, çalışma koşullarını iyileştirmek, istihdamda istikrarı sağlamak, personeli güçlendirmek için de seferber olacaklarına dikkat çeken Borra, “Kamu çalışanlarımızın terk edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 35 saatlik işgünü, seçim süreçlerinin basitleştirilmesi, emeklilikte iyileştirmeler, uzaktan çalışmanın düzenlenmesi gibi bekleyen reformlar ele alınıyor…

“Bu sadece maaş meselesi değil. “Acil insana ihtiyacımız var” diye savunan sendika lideri, Genel Devlet İdaresi personelinin yarısından fazlasının önümüzdeki on yıl içinde emekli olacağını ve bu arada 2020'den bu yana 47.000 doldurulmamış pozisyon bulunduğunu açıkladı. Seçim süreçlerindeki gecikmeler.

Bu protesto, halihazırda bir haftalık hapis cezasına maruz kalmış olan öğretmenlerin ve Vergi Dairesi çalışanlarının sürmekte olan seferberliklerine eklenecek. Ayrıca CSIF, Hükümetin tepki göstermemesi ve protesto sürecini yalnızca Madrid'le sınırlamak yerine tüm ulusal bölgeye yaymaması halinde yazdan sonra bu protesto sürecini yoğunlaştırma tehdidinde bulundu. “Bu sadece başlangıç” diye uyardılar.


Değiştirme ücretini ortadan kaldırın



CSIF, kamu çalışanlarının 2010'dan bu yana yüzde 20'lik, yani yalnızca son iki yılda yüzde 9'un üzerinde bir satın alma gücü kaybı biriktirdiğini kınadı; bu nedenle de oturup gelecek yıllar için yeni artış, iyileştirmeler konusunda müzakere yapılmasını talep ediyorlar. Çalışma koşullarının yanı sıra bu yıl için “güçlü” bir kamu istihdam teklifi hazırlamak da siyasi istikrarsızlık nedeniyle oldukça gecikti.

Aynı şekilde, net istihdam yaratılmasını engelleyen ikame oranının derhal ortadan kaldırılarak, Kamu Yönetimi'nde var olan yüksek geçici istihdam oranının (%30 civarında) sona ermesini talep ediyorlar. Borra, “Yenileme ücretini ortadan kaldırmak için sayısız fırsatları vardı ama bunu yapmadılar” diye yakındı. Bu anlamda, çoğu zaman sonsuza kadar süren seçim süreçlerinin uygulama sürelerine uymayan idarelere ve sorumlulara “örnek yaptırımlar” uygulanmasını talep ediyorlar.





Yorum





Hata bildir
 
Üst