Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Mercadona yıl sonuna kadar 500 ürünün fiyatını indiriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Gıda fiyatlarındaki sürekli artış ve sektörden ortak bir anlaşma olmaksızın Mercadona, Nisan ayının bu ayından yıl sonuna kadar 500’den fazla günlük tüketim ürününde satış fiyatlarını “düzeltme” kararı aldı. Valensiya kökenli şirket bu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu girişimin her müşteri için yılda 150 avroya varan tasarruf anlamına geleceğini açıkladı.


Fiyat düşüşü, “ürünlerin kalitesini etkilemeden” gerçekleştirilecek ve hem tedarikçiler, hem endüstri hem de işçiler olmak üzere tüm zincirin sürdürülebilirliğini garanti edecek. Bu girişim, zincirin işaret ettiği gibi “yavaş da olsa” marketlerde üretilmeye başlanan hammaddelerin maliyetindeki düşüşü öngörmek anlamına geliyor.

Hesaplamalarına göre, İspanya’nın önde gelen süpermarketinin müşterileri bugünden yıl sonuna kadar 200 milyon avro tasarruf edecek ve bu da şirketin marjına 0,6 puanlık bir etki anlamına gelecek. Bu düşüş, şirketin menşe ve endüstrideki maliyet fiyatlarındaki artışı en aza indirmek için 2020’den bu yana yaptığı 1,1 puana ek olarak gerçekleşti.


Alakalı haberler







İndirimli ürünler, önceki ve güncel fiyatını gösteren sarı bir etiketle belirtilecektir. Hepsi için belirli bir indirim yüzdesi olmayacak, ancak şirket her bir ürün için belirli bir karar verdi. Ton balığı gibi konserve ürünler, bazı peynirler ve yoğurtlar gibi süt ürünleri, kuruyemişler, yağlar, ev temizlik ve bakım ürünleri, evcil hayvan yemi, hamur işleri veya parfümeri ürünleri gibi günlük tüketim maddeleri olacaktır.


İndirimin kimlik etiketi örneği.


İndirimin kimlik etiketi örneği.


CR





Bu aylarda fiyatı en çok artan taze ürünlerde ise “pazar fırsatlarından yararlanarak” bu kampanya ile fiyatı düşürmeye çalışacaklar ve diğerleri indirimli olarak usulüne uygun olarak tespit edilecekler.


Fransa’nın enflasyonla mücadele sepetine benzer



Girişim, bazı temel ürünlerin alışveriş sepetinden yaza kadar indirildiği, hükümetle anlaşarak büyük Fransız süpermarketlerinde benimsenen girişime benziyor. İspanya’da, Hükümet bu indirimleri uygulayamayan küçük işletmelere zarar vereceğini garanti ettiğinden, bu seçenek masada değildi.

Mercadona yaptığı açıklamada, amacının müşterilerine “en iyi seçeneği” sunmaya devam etmek ve böylece tüm satın alma işlemlerini “mümkün olan en düşük maliyetle en yüksek kalite” ile gerçekleştirmelerini sağlamak olduğunu garanti ediyor.
 
Üst