Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Merkez bankaları dolar likiditesini artırmak için koordineli eylem açıkladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
19 Mart 2023 Pazar, 23:20

| 23:32’de güncellendi


Dünyanın önde gelen merkez bankaları, günlerdir sistemi etkisi altına alan bankacılık krizi tehdidini tamamen durdurmak için güçlerini birleştiriyor. UBS ve Credit Suisse’in birleşmesi öğrenilir öğrenilmez, Avrupa Merkez Bankası, ABD Federal Rezervi, Kanada Bankası, İngiltere Bankası, Japonya Bankası ve İsviçre Ulusal Bankası likidite enjekte etmek için koordineli bir eylem duyurdu. sistem, daha önce yalnızca 2008’de, mali krizin ortasında ve 2020 salgını sırasında, dolar cinsinden likiditenin de ortaklaşa sağlandığı alışılmadık bir eylemde.


Hareket, para kuruluşlarının bu günlerde bankacılık sektörünün maruz kaldığı şiddetli kanamaya yönelik büyük endişesini gösteriyor. Ve krizi kökünden halletmeye karar verdiler. Spesifik olarak, bu kuruluşların düzenli olarak sürdürdüğü yedi günlük vadeli dolar değişim hatları, 20 Mart Pazartesi gününden başlayarak ve en azından Nisan ayının sonuna kadar frekanslarını haftalıktan günlük olarak artırarak değiştirilecek.


Alakalı haberler








Pazar gecesi kamuoyuna açıklanan açıklamaya göre, ‘swap’ hatlarına yönelik bu uyumlu hareket, “dünya finans piyasalarındaki gerilimlerin hafifletilmesi için önemli bir likidite desteği görevi görecek ve böylece bu gerilimlerin etkilerinin hafifletilmesine yardımcı olacaktır. Hanehalkı ve şirketlere kredi temininde.

Finans kurumlarının nasıl ve kime kredi vereceklerini seçerken çok daha dikkatli -ve her şeyden önce talepkar- olmaları nedeniyle, önlem, olası bir kredi kilitlenmesinden endişe duyduğunu dile getiren piyasalar için şüphesiz bir soluklanma anlamına gelecektir.

Merkez bankaları bu eylemiyle likidite sağlamakta ve bankacılık kuruluşlarına güven vermektedir. Ancak durumun şu ana kadar bildirdiklerinden daha karmaşık olduğunu da ima ediyorlar.






Yorum





hata bildir
 
Üst