Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Meta, reklamlardan kaçınmak için Instagram ve Facebook’ta “ödeme duvarı” hazırlıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Meta, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nde yer alan ve şirketlerin bu kadar fazla veri elde etmesini engelleyen bir kural olan, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle ödenen cezaların ödenmesinde en çok milyon avroluk tahsilat yapan şirketlerden biri. şimdiye kadar istedikleri ve yaptıkları gibi.


Bu nedenle Instagram ve Facebook’un sahibi Meta, Instagram ve Facebook’un Avrupalı kullanıcılarını, uygulamaların reklamsız sürümlerine erişmek için aylık bir miktar abonelik ödemeye zorlayacak bir plan üzerinde çalışıyor olacaktı. Spesifik olarak, The Wall Street Journal’ın ortaya çıkardığı gibi bu, bir masaüstü bilgisayardan Instagram veya Facebook hesabının kullanılması karşılığında aylık yaklaşık 10 avroluk bir ödemeden oluşacaktır.

Mobil cihazdan kullanıldığında abonelik 13 avroya yükselecek. Bu artışın Meta’nın, Apple ve Google’ın uygulama mağazaları üzerinden yapılan her ödeme için aldığı %30’luk ücreti kullanıcıya yansıtacağı anlaşılıyor.

Bu sayede kullanıcılar küçük bir ödeme karşılığında uygulama tarafından takip edilmemeyi kabul etmiş olacaklar. Ancak bu yeni önlem, kullanıcıları hakkında çok fazla veri kaydetmemenin bir yolu olmasının yanı sıra, doğrudan yeni bir gelir kaynağı haline gelecek.
 
Üst