Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Müstakbel hükümet, Avrupa fonlarının taahhütlerini değiştirmek için yeterli alana sahip olmayacak.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
23 Temmuz’da genel seçimlerin yapılması nedeniyle takvim o kadar sıkı ki, bu atamadan ayrılan Hükümet, İspanya’nın sahip olduğu yeni Avrupa fonları talebine dahil etmek istediği olası değişiklikler karşısında adeta eli kolu bağlı olacak. Avrupa Komisyonu’na yeni yapıldı. Müstakbel Yönetici’nin, Ekonomi Bakanlığı’nın Brüksel’e göndereceği ekte yer alan reformlar ve yatırımlarda değişiklik yapmak için, tüm son tarihler mümkün olduğunca çabuk karşılanırsa, neredeyse bir buçuk ayı olacak.


Avrupa yönetmeliği tarafından tanımlanan takvim, Yürütmenin bunu Avrupa Komisyonu’na göndermesinden sonra, bu organın eki değerlendirmek ve uygun olduğunda onaylamak için iki ayı olduğunu belirtir. İspanya’nın bu belgeyi Haziran ayı boyunca göndermeyi planladığını dikkate alırsak, en erken Ağustos ayının sonunu konuşuyor olacağız. Bu iki aydan sonra, planın nihai olarak onaylanmasından önce bir ayı daha olan AB Konseyi’nin değerlendirmesine gidecekti. Diğer bir deyişle, müstakbel hükümet en geç Ekim ortasına kadar planı değiştirmeye çalışabilir.

Genel seçimlerin 23 Temmuz’da olduğu ve Cortes’in anayasasının 17 Ağustos’ta olacağı dikkate alındığında, en azından Eylül başı veya ortasına kadar yeni bir hükümet olmayacaktı. Oradan, herhangi bir değişikliğin Brüksel ile yeniden müzakere etmek için 30 günden biraz fazla süresi olacaktır. Teknik değişiklikler ve özel ayarlamalar olabilir, ancak önemli sorunlar olmayabilir, bu tür müzakerelere aşina olan çeşitli kaynaklara işaret eder. Aynı kaynaklara göre, aylar içinde üzerinde anlaşmaya varılan bir şeyin haftalar içinde değişmesi imkansız.

Bu bağlamda, PP’nin özerk hükümetleri ve 28 Mayıs seçimlerinde partinin bölgesel adayları, çarşamba günü başkan yardımcısı Nadia Calviño’ya ekin onaylanmasından şikayet eden ve seçim senaryosunun doğru olmadığı konusunda uyarıda bulunan bir mektup gönderdiler. 94.000 milyon avrodan fazla Avrupa fonunun alınmasını gerektiren yükümlülükleri üstlenmek daha elverişli.

Bu senaryoda, PP’nin ‘baronları’, “İspanya’da Hükümet değişikliğine yol açabilecek” bölgesel hükümetlerdeki ve genel seçimlerdeki değişikliklerin, kendi bakış açılarına göre, ” taslak bir program önermek için asgari koşulları karşılıyor.”


plan detayları



Ekonomi, diğer konuların yanı sıra, küçük tüketicilere satış fiyatının (PVPC), yani düzenlenmiş elektrik tarifesinin reformunu ve Borsa ve Yatırım Hizmetleri Kanununun değiştirilmesini içermektedir. Hükümet, ekte yer alan reformların planda yer alan tedbirleri güçlendirmesini ve ilave 7.700 milyon avro transfer ve 84.000 milyon avro kredi seferberliği sayesinde sürdürülebilir ve sürdürülebilir bir büyüme modelinin sağlanmasını mümkün kılmayı amaçlıyor. Yeni REpowerEU mekanizmasının yaklaşık 2 milyar 600 milyon avroluk katkısı da buna katılacak.

Bu nedenle, örneğin ek, Menkul Kıymetler Piyasası ve Yatırım Hizmetleri Kanunu yoluyla finansal sistemin düzenleyici çerçevesinin gözden geçirilmesini öngörür. Amaç, kripto varlıkları, yatırım hizmeti şirketlerinin ihtiyatlı gereksinimleri, sabit getirili piyasalara erişim veya altyapıya erişim ve yatırımcının korunması önündeki engellerin kaldırılması gibi konularda menkul kıymetler piyasalarının modernizasyonunu ve gelişimini teşvik etmektir.

Ek olarak, RED Mekanizmasına kaynak sağlanması, üniversite mikro akreditasyon sisteminin geliştirilmesi veya modifikasyon gibi önlemlerle işgücü piyasasının ve beşeri sermayenin işleyişinin iyileştirilmesinin derinleştirilmesi amaçlanmaktadır. yabancı işçilerin işgücüne dahil edilmesini ve yeteneklerin elde tutulmasını ve işe alınmasını kolaylaştıran düzenlemelerin.

Buna ek olarak, ek, yenilenebilir enerjiyi, sürdürülebilir hareketliliği ve enerji verimliliğini teşvik eden önlemlerle, enerjinin üretimi, arzı ve tüketimi ile ilgili olarak ekolojik geçişi hızlandırmak için reformlar getirmektedir.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının dağıtımını hızlandırmak için, elektrik üretim tesislerinin idari işlemlerini kolaylaştırırken, yenilenebilir projelerin işlenmesini ve bunların tahliye altyapısını güçlendirecek önlemler planlanıyor.
 
Üst