Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Muhalefete ihtiyaç duymadan geçici olarak yerini istikrara kavuşturmak için yeni fırsat

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Uzun süreli geçici işçiler, en az üç yıldır kesintisiz olarak görevlerinde bulunanlar, bir muhalefet sınavını geçmek zorunda kalmadan, ancak yalnızca bir liyakat yarışması yoluyla konumlarını istikrara kavuşturmak için ikinci bir şansa sahip olacaklar. Hükümet, 2021’in sonunda onaylanan yasayı arka kapıdan değiştirerek olağanüstü bir şekilde bir sınavdan geçmek zorunda kalmadan memur olmayı mümkün kıldı. Amacı, Kamu Yönetiminde var olan ve Brüksel’den kınanan yüksek geçiciliği azaltmaktan başka bir şey değildir.


Maliye ve Kamu Görevleri Bakanlığı, önceden haber vermeksizin, bu normu, bu normun işlenmesi sırasında çağrılan istikrar süreçlerini askıya alan ve aynı zamanda boş kalan pozisyonları çağırmak için bir kapı açan geçicilere de bu hakkı verecek şekilde değiştirdi. o testler

Bu, geçen Salı günü onaylanan Kraliyet Kararnamesi Yasasında yer alan bir değişikliktir, ancak ne Hükümet ne de María Jesús Montero liderliğindeki departman, Bülten Devlet Yetkilisinde yayınlandıktan sonra sendikaların öğrendiği yasanın bu revizyonunu kamuoyuna açıklamadı. (BOE).

Norm, kamu idarelerine, 1 Ocak 2016’dan önce, yasada öngörülenden başka bir istikrar sürecinden geçmemiş geçici personel tarafından işgal edilen pozisyonlar için ek bir oran teklif etme yetkisi veriyor; bu, birkaç özerk topluluğun daha önce talep ettiği bir şeydi.

Kamu İstihdam İstikrar Yasası meclis sürecindeyken, birçok bölgesel hükümet zaten istikrar süreçleri için çağrıda bulunmuştu ve bu nedenle, bu başvuru sahipleri bu yönetmelikte öngörülen varsayımlardan yararlanmadı. Şimdi Hükümet, geçici olarak başarısız olanların veya denememiş olanların, bir itirazı onaylamaları gerekmediğinden, kendileri için daha avantajlı olacak başka bir yarışmaya başvurabileceklerini kabul ediyor.

2024 yılı sonuna kadar İdaredeki geçici istihdam oranını %30’dan %8’e indirmeyi hedefleyen yeni kanun, geçici personelin 1 Ocak 2016 tarihinden önce kesintisiz olarak işgal ettiği pozisyonların rekabet sistemi tarafından çağrılabileceğini; yani itiraz olmaksızın, bir sınavı geçmek gerekli olmayacak ve sadece adayların liyakatleri değerlendirilecektir. Hazine’den kaç tane geçici işçinin bu değişiklikten yararlanabileceğini bilmiyorlar ama sadece Endülüs’te şimdiden 1.000 tane var.

Genel olarak seçim sistemi, beden, ölçek, kategori veya eşdeğerindeki deneyimin dikkate alınacağı yarışma aşamasında toplam puanın %40’ına ulaşabilen, yarışma-muhalefet sistemi olacaktır.


Sendikalar, karşı



Hazine’den bu gazeteye, bu önlemin 20/2021 sayılı Kanundan önce “gereklilikleri karşılayanlara bu hakkı garanti etmek” için “gerekli” olduğunun ve bunun Kurtarma Planının ve yönetmeliğin kendisinin bir taahhüdü olduğu için vurgulandı. İstikrar süreçlerinin 31 Aralık 2023’te sona ermiş olması gerektiğini söyledi. Bakanlık, bu yasa sayesinde 500 binden fazla kişiye istihdam sağlandığını ve 125 binden fazla kişinin de idarede istihdamının sabitlendiğini vurguladı.

Ancak sendikalar ikna olmuş değil ve yönetimlerin onları çağırmak zorunda olmadığı için bu pozisyonların çağrılması konusunda uyanık olacakları uyarısında bulunuyorlar. Böylece, Devlet Genel İdaresindeki çoğunluk sendikası olan CSIF, Hükümetin sendikalara danışmadan ve hatta onlara haber vermeden yaptığı bu “yeni doğaçlama”ya karşı suç duyurusunda bulundu.

Bu örgüt, “farklı yönetimler bu pozisyonları bir araya getirmek zorunda olmadığından ve bazılarının bu ek orandan yararlanmaması muhtemel olduğundan, bir kez daha eşitsizlik durumları yaratacak bir yama” olduğunu düşünüyor. Ayrıca, bu yeni düzenlemenin, bu ek orana gitmesi gereken yerlerin nicelleştirilmesi söz konusu olduğunda, bu yerleri işgal eden birçok kişi zaten başka bir seçim sürecinden geçtiği için zorluklar yarattığı konusunda uyardı. Öte yandan, bunlar diğer yönetimlerden kişilerin serbestçe katılmasına ilişkin seçici süreçler olduğundan, kadroya girmeyen geçici personel olacaktır.
 
Üst