Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Musk, Twitter’ın satın alınmasıyla ilgili ifade vermekten kaçındığı için dava açtı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Süreç bitmiş gibi görünüyordu ancak Elon Musk’un Twitter’ı satın alması, milyarderin yeniden ilgi odağı olmasını sağladı. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iş adamının kendisini bir yıl önce sona eren bir satın alma süreci hakkında ifade vermeye zorlaması için dava açtı. Tesla’nın sahibi ayrıca şirketi 44 milyar euro karşılığında ve söz konusu kuruluşa göre olası hisse senedi dolandırıcılığıyla satın aldı.


Bu soruşturmanın bir parçası olarak 15 Eylül’de çağrıldı ancak milyarder katılmayı reddetti. Düzenleyicinin avukatları Kaliforniya mahkemesi önünde “Musk’un SEC’in idari mahkeme celbine uymayı reddetmesi soruşturmayı engelliyor ve geciktiriyor (…) Sonuç olarak SEC şimdi mahkemeden Musk’ı mahkemeye çıkmaya zorlamasını istiyor” dedi.

Avukatlarına göre Musk’ın örgütle olan randevusuna katılmaması, yalnızca çağrıldığı San Francisco yargı merkezinin “ifade vermek için uygun yer olmaması” nedeniyle haklı görülüyor. SEC’in şu anda açtığı davaya göre mazeret olmayacak bir husus. Musk’a ifade vermesi teklif edilen birkaç tarih ve yer olduğu belirtiliyor. Ve katılmama kararlarının sadece 48 saat önceden iletildiğine devam ediyorlar.

SpaceX yöneticisine dava açan hissedarlar bu hafta, iş adamının Twitter’daki hissesini yüzde 5’ten yüzde 9,2’ye çıkarma stratejisiyle 200 milyon dolardan fazla tasarruf edeceğini ve hisselerini “yapay olarak daha düşük” fiyatlarla sattıklarını söyledi. bu manevra.

Musk’un Nisan 2022’de Twitter’ı satın almasıyla Twitter hisseleri %27 artarak 39,31 dolardan 49,97 dolara çıktı. Böylece, Nisan 2022’de başlayan ve Musk’ın önceki yönetime yönelik suçlamalarıyla ve sosyal ağdaki sahte hesapların sayısını açıklığa kavuşturmadığı takdirde anlaşmayı bozma tehditleriyle bulandırılan kitabın yeni bir bölümü açılıyor.
 
Üst