Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Musk, X’e Avrupa’dan erişimi engellemeye çalışıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Business Insider’a göre Elon Musk, Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasasına uymaya istekli değil ve X’i (eski Twitter) Avrupa kıtasından engelleme ve hatta ortadan kaldırma olasılığı üzerinde çalışıyor. Bu, patronun, Avrupa Komisyonu’nun geçen hafta platformun dijital hizmetlerle ilgili Avrupa mevzuatına uygun olup olmadığını kontrol etmek için başlattığı soruşturmada incelediği seçeneklerden biri.


Avrupa İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, “yasa dışı içerik ve dezenformasyon yayıldığı iddiası, özellikle de terör ve şiddet içerikli içeriklerin yayılması ve nefreti kışkırtma” yönünde “belirtiler” aldıktan sonra dosyanın açıldığını duyurdu. İsrail’in savaşının bir sonucu. Ağustos ayında yürürlüğe giren DSA, çevrimiçi platformların yanlış, yanıltıcı ve zararlı bilgilerin denetlenmesi ve kaldırılması için etkili ve şeffaf sistemlere sahip olmasını şart koşuyor.

Orta Doğu’da çatışmaların tırmanmasıyla birlikte, sahibine göre son bir yıldır karmaşık bir ekonomik durum yaşayan ve reklam gelirlerinde 200 milyon dolar düşüş yaşayan bir sosyal ağın bir sonucu olarak çok sayıda yayın yayıldı. %60. Yani dünya çapında yıllık cirosunun yüzde 6’sı kadar bir ceza ödemek pek iyi bir durumda olmaz. Ancak her şeyin mevzuata aykırı olduğu sonucuna varılırsa.


Alakalı haberler







Eğer Musk nihayet sosyal ağa erişimi engelleme kararı alsaydı, geçen yılın Ekim ayında şirketi 44 milyar dolara devralmadan önce bile kendi sözlerini bozmuş olacaktı. O dönemde Avrupa’nın gelişmesi için faydalı olan her şeyi yapmaya hazır olduğuna dair güvence vermişti. Ancak şimdi, milyarderin şirkete girmesinden bu yana sürekli tartışmalara karışan bir şirketle Musk, düzenlemelere uymak yerine Avrupa’nın bağlantısını kesmeye çalışıyor olacaktı.
 
Üst