Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Mutua, sigortalı arabanın üçte birinin primlerini dondurdu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Grupo Mutua Madrileña, otomobil poliçesi sahiplerinin üçte biri için donmuş primleri korurken, kalan üçte ikisi için, bir bütün olarak sektörün karşılaştığı zorluklar bağlamında, artışları “mümkün olduğunca küçük” yapmaya çalışacak. Enflasyon nedeniyle maliyetlerin artması.


Grup başkanı Ignacio Garralda’nın bu Cuma günü düzenlenen sigorta grubunun ortak üyelerinin genel kurulunda bildirdiği üzere, otomobil sigortalılarının %33’ü için primlerin dondurulması, belirtilenden farklı diğer işletmelerin yaptığı katkı nedeniyle mümkündür. şube. . Bu yılki dondurma, Mutua’nın prim dondurma politikasında bir azalma anlamına geliyor, çünkü 2022’de otomobil branşındaki sigortalıların %50’si için dondurulmuş primleri sürdürdü.

Garralda, Mutua’nın amacının, fiyatı yükseltmek zorunda kalan müşteriler için “artışları olabildiğince küçük yapmaya çalışmak” olduğunu vurguladı. Garralda toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu uygulamayı ne kadar takdir ettiğinizi biliyoruz ve bu nedenle son yıllarda portföyümüzün büyük bir bölümünde mümkün olan en geniş şekilde uyguluyoruz” dedi.

Bu nedenle Mutua başkanı, İspanya’da enflasyonun %8’in üzerine çıkmasına rağmen sigorta şirketinin 2022’de otomobil müşterilerinin %50’sinin primlerini dondurduğu gerçeğini değerlendirdi. Ayrıca bu önlemin, yenilemede müşterilerine iki ay daha ücretsiz kasko sigortası verilmesine eklendiğine dikkat çekildi.

Müşterilerin üçte ikisine kadar olan prim artışları, şirketin “iyi ilerlemesini ve ödeme gücünü garanti altına almak” için “risk profillerine bağlı olarak” gerçekleştirilecektir. «Bizi karakterize eden ihtiyatlılık kriteri, ek olarak, grubun sağlamlığını her zaman korumak amacıyla, maliyetlerin gelişimini ve taleplerin sıklığı gibi oranları etkileyen diğer değişkenleri sürekli olarak izlememizi zorunlu kılar. » , diye vurguladı Garralda.

Firma, geçen Mart ayında rapor ettiği yıllık sonuçlarını karşılıklılara ifşa etti. 2022’nin tamamında şirket, bir önceki yıla göre %7,1 artışla 405,3 milyon euro net kâr elde etti. Kendi tarafında, prim gelirleri %12,7 artarak 7.310 milyon Euro’ya yükseldi.

Bu şekilde cumhurbaşkanı, geçen yılın İspanyol ekonomisinin “beklenmedik bir dayanıklılık” gösterdiği ve enflasyonun otuz yıldan fazla bir süredir görülmeyen seviyeleri kaydettiği “yoğun ve verimli bir yıl” olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, Mutua Madrileña’nın başkanı, işi titizlikle yönetmeye ve harcamaları verimli bir şekilde kontrol etmeye devam ederek bu durumla başa çıkma niyetini ifade etti.

Garralda, Mutua’nın geçen yıldan beri ittifak kurduğu El Corte Inglés ile sürdürdüğü iyi ilişkinin altını çizdi. Bu anlaşma, sigorta grubunun, El Corte Inglés’in sigortacılık faaliyetini gruplandıran iki şirketin %50,01’inin yanı sıra sermayesinden %8 hisse almasıyla gerçekleşti. Garralda, “Geçen yılın Haziran ayından bu yana, her iki şirket de tüm eylem alanlarının doğru entegrasyonunu sağlamak ve ittifakın değerini en üst düzeye çıkarmak için mükemmel bir uyum içinde çalışıyor” dedi.

Garralda ayrıca şirketin Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’nun (CNMV), yatırım fonlarını ve yatırım planlarını pazarlayacağı araç olacak olan Mutua’nın menkul kıymetler kurumunun kurulmasına izin vermesini beklediğini açıkladı. . Önümüzdeki aylarda onayın geleceği tahmin ediliyor.
 
Üst