Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Nail Art’ın Karanlık Yüzü: Jel Ojeleri Kurutmak için Kullanılan Ultraviyole Işık Kanserojen Olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Günümüzde biroldukca kişinin çoğunlukla tercih ettiği nail arka trendi hakkında enteresan bir araştırma yapıldı. Deney neticelerina nazaran jel ojeleri kurutmak için ultraviyole ışık kullanmanın kanser riskini arttırabileceği kaydedildi.


Kaynak: https://www.nature.com/articles/s4146…

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Güner Sönmez’in Twitter hesabından paylaştığı bir araştırma yeni trend nail arka sevenleri üzecek cinstendi.


twitter.com

UV ışığı yayan oje kurutucuların hücrelerde DNA hasarı ve somatik mutasyonlara sebep olabileceği söylenen araştırmada uzun vadeli kullanmasın cilt kanseri gelişme riskini artırabileceği açıklandı.


UV kurutucu ile 20 dakikalık bir seansı yüzde 30’a kadar hücre vefatına niye oluyor.


Araştırmacılar UV kurutucu ile yapılan deher neysel testler kararında UV oje kurutucuların yaydığı ışınımun el kanserlerine niye olabileceğini deklare etti. Ayrıyeten bu mühlete bağlı olarak da değişmekteydi.


3 seans yapılan oje kurutucular hücreleri yüzde 70 oranında öldürdü.


Araştırmacılar hücre ölümlerinin büyük oranda hastalıklara sebep olabileceğinin altını çizdi ve uygulamanın zararlarından bahsetti.


Araştırma kararına bakılırsa jel oje yaptıranlar sıhhatlerine dikkat etmeli üzere görünüyor.


UV oje kurutucular niçiniyle ölen hücrelerden geriye kalanlar içinde cilt kanseri hastalarında görülen mutasyonlara ek olarak mitokondri ve DNA hasarı görüldüğünün altı çizildi.


Siz ne çoğunlukla jel oje yaptırıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

Okumaya devam et...
 
Üst