Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Naturgy, benzin fiyatlarındaki düşüşe rağmen bir kez daha 1 milyonun üzerinde gelir elde etti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
23 Temmuz 2024 Salı, 09:07

| 14:08'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Benzin fiyatlarındaki düşüş, bir dönemde bir kez daha 1.000 milyonun üzerinde kazanç elde eden Naturgy'nin hesaplarını etkilemedi. Spesifik olarak, enerji şirketi, bu Salı günü Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) sunulan hesaplara göre, 1.043 milyon avro kar elde etti; bu, şirketin 1.045 milyon avro kazandığı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yalnızca %0.2 daha azdı. tarihi kayıt.

Francisco Reynés liderliğindeki grubun brüt faaliyet sonucu (favda) yalnızca %0,1 düşerek 2 milyar 846 milyona ulaştı. Geçen yıl yaşanan rekor fiyatlara kıyasla düşen enerji fiyatlarının bir sonucu olarak satışlar, Ocak'tan Haziran'a kadar 9 milyar 071 milyon Euro olarak gerçekleşti; bu da 2023'e göre %24,7 daha düşük oldu.

Tüm bunlar, şirketin yıl için toplam 1.800 milyonun üzerinde net kâr ve 5.300 milyonu aşacak FAVÖK gibi rekor hedeflere ilerlemesine olanak tanıyor. İspanya, Avustralya ve ABD'de kapasite artışıyla birlikte karbonsuzlaştırmayla bağlantılı faaliyetlere yönelik yatırımlar bu yıl 2,6 milyar dolara hızlanıyor. Yalnızca ilk yarıyılda yenilenebilir enerjiye odaklanan yatırım 947 milyona ulaştı.


Temettü ödemesi



Naturgy, bu yılın, hem gaz hem de elektrik için 2023'e kıyasla enerji fiyatlarında düşüş yaşandığını ve bunun “daha zorlu bir enerji senaryosunu” temsil ettiğinin altını çiziyor. Böylece, son iki yıldaki dalgalanmanın ardından fiyatlar kriz öncesi seviyelere doğru “yeniden dengelendi” ancak “küresel durumun gelişimine karşı duyarlı olmayı sürdürüyorlar.” Bu kapsamda Naturgy, “tüm hissedarlar için değer yaratan, iddialı ve ilgi çekici bir yol haritası” ile yıl sonundan önce kamuoyuna duyurulacak 2025-2030 dönemine yönelik yeni bir stratejik plan hazırlayacağını duyurdu.


Bu anlamda enerji şirketinin yönetim kurulu, 1 Ağustos'ta ödenecek olan hisse başına 0,5 euro tutarındaki 2024 mali yılına ilişkin temettü ödemesinin ilk ödemesini onayladı. Enerji şirketi, 2023-2025 dönemi için hisse başına minimum 1,40 Euro tutarında yıllık temettü dağıtacak. Sunulan iyi sonuçlar, enerji şirketinin borsa seansının açılışında hisse başına %2 artışla hisse başına 22,4 avroya yükselmesini sağladı, ancak bu artış sabah boyunca yavaşladı.





Yorum





Hata bildir
 
Üst