Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Naturgy yönetim kurulu Reynés’i destekliyor ancak işletmelerinin ikiye bölünmesini yeniden canlandırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Enerji şirketinin en yüksek idari yönetim organı olan Naturgy’nin yönetim kurulu, şirketin sahibi olan iki büyük fonun (CVC ve GIP) son günlerde yaşanan hissedarlık anlaşmazlığından sonra, grubun mevcut başkanı Francisco Reynés’e desteğini halka açık bir şekilde göstermek istedi. ) başkanın yanındaki ‘iki numara’ figürünü geri kazanmak isterdi.


Kurumun stratejik planla uyumu güncelleme konusundaki ilgili gerçeğinden yararlanarak, “kurulun tüm üyeleri” – CNMV’ye gönderilen metni – Naturgy’nin “endüstriyel projesine kesin bağlılıklarını” ve “tam güvenlerini” belirtir. yönetim ekibinde. Ignacio Gutiérrez-Orrantia’nın firmanın yeni CEO’su olma olasılığına atıfta bulunarak, “son günlerde ortaya çıkan çeşitli bilgiler ışığında” bunu yaptıklarına dikkat çekiyorlar. Aslında yönetim kurulu »enerji piyasalarındaki zor ve değişken duruma rağmen bu sonuçlara ulaşılmasına kararlı bir katkı yapan tüm Naturgy ekibinin yüksek derecede bağlılığını takdir etmiştir«.

Bask menajeri Gutiérrez-Orrantia, Naturgy’nin olası CEO’su olarak kabul edilen asıl isim, Francisco Reynés için ‘iki numara’ olacak. Ancak Bloomberg’in Salı günü bildirdiğine göre, bu aday Citi’deki yatırım bankacılığı başkanı olarak mevcut pozisyonunda kalacak ve enerji şirketi tarafından önerilen pozisyona erişemeyecek. Naturgy’nin yönetim kurulu, başkanın çok güvendiği ve aylardır şirketin liderliğinin yeniden düzenlenmesi için çağrıda bulunan fonlar tarafından sevilen bu bankacının olası atanmasını incelemek için dün toplandı.

Naturgy’nin en büyük hissedarı olan Criteria, bu konudaki şüpheleri gidermek için bu Pazartesi günü “şirketin başkanı Francisco Reynés başkanlığındaki yönetim ekibine olan güvenini onayladı ve şirketin önemli zorluklarıyla yüzleşebilmeyi amaçlayan önerilerini destekleyecek.” enerji şirketinin yeni CEO’sunun atanmasına yer verdikleri kısa bir açıklamada belirtildiği gibi.

Bu yangını söndürmeye rağmen, şirket ortamında, CVC ve GIP’in tam olarak sahip olduğu iddialardan birini, CEO isteyen iki fonu gerçekleştirme yönündeki baskılar devam ediyor. Naturgy, firmanın iki faaliyete ayrılacağı Geminis projesinin durumunu güncelledi: düzenlemeye tabi işletmeler ve diğerleri. Grup, yazın ardından enerji fiyat krizi nedeniyle geride bıraktığı, ancak şimdi toparlanıyor olan bu hedefini geçen yılın Şubat ayında ortaya koydu.

Yönetim kurulu “stratejik anlamını doğruladı ve ekibi olası yürütme alternatiflerini ve bunlarla ilişkili takvimleri analiz etmeye devam etmeye çağırdı” diyorlar. Böylece şirket, ana ortaklarından bazılarına -CVC ve GIP’e %20’şer payla- sunulan Gemini projesini, yatırım döngüsünü tamamladıklarını düşündüklerinde şirketten ayrılma fırsatı olarak yeniden canlandırıyor. şirket. Naturgy’nin diğer iki büyük hissedarı Criteria (%26,7) ve Avustralya fonu IFM’dir (%14).


daha fazla temettü



Öte yandan, şirketin yönetim organı, her zaman S&P tarafından ‘BBB’ kredi notunun korunmasına tabi olan 2023-25 yılları için yıllık temettü tabanını hisse başına 1,40 avro olarak gözden geçiriyor. Geçen Mart ayında Reynés, yeniden icra başkanı seçildiği hissedarlar genel kurulu vesilesiyle, 2023’te “en az 2022’deki hisse başına 1,20 Euro’ya eşit” bir temettü dağıtma sözü vermişti. şirket, hissedarları nezdinde ücretlendirme taahhüdünü artık çok daha ileriye taşıyor. Enerji şirketi, 2023-25 dönemi için bu yeni tabanın “Temmuz 2021’de açıklanan ortalama %85’lik ‘ödeme’ ile tutarlı” olduğunu değerlendirdi.
 
Üst