Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Negreira, Rato ve Dani Alves’in ayrıldığı temerrüde düşenler listesine giriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Vergi Dairesi bu Cuma günü temerrüde düşenlerin listesini yayınladı. Bu, 2015’te o zamanlar Cristóbal Montoro tarafından yönetilen Maliye Bakanlığı’nın hazineye 600.000 Euro’dan fazla borcu olanların adı ve soyadıyla bu belgeyi başlatmaya karar vermesinden bu yana onuncu baskı, bu rakam 2021’de düşürülecek. milyon Euro’dan.


Bu yeni kara listede Hazine’ye 15.212 milyon borcu olan toplam 6.076 mükellef yer alıyor. Kesin bir yaptırımı olmayan borçluların ve ceza almamışlarsa cezai kovuşturmaya dalmış olanların belgeyi terk etmesi gerektiğini belirleyen Yargıtay kararlarının ardından bir önceki yıla göre yaklaşık% 14 oranında düşen rakamlar.


İtibarlarını sorgulayan belgede bu yıl ilk kez sahneye çıkan yeni yüzler arasında, İspanyol futbolunun en büyük yolsuzluk skandalına bulaşan, tabii ki FC Barcelona’yı destekleyen ve kendisine 1,1 milyon euro borcu olan eski hakem José María Enríquez Negreira öne çıkıyor. Hazine. Listeye ayrıca üç milyon avroyu aşan Toys R Us Iberia oyuncak zinciri, her ikisi de yaklaşık 800.000 avroyla Club Deportivo Badajoz veya eski Brezilyalı futbolcu Malcom Filipe Silva de Oliveira da katılıyor.


Toplamda, giren 630 yeni kişi, 955 milyon avroluk bir açık tutuyor. İçinde kalıp borcunu artıranlar arasında ise 93 milyon ile sekiz Abengoa şirketi öne çıkıyor. 2015 yılında Ulusal Mahkeme tarafından Marslıları mal varlıklarından mahrum bırakmaktan beş yıl hapis cezasına çarptırılan ünlü iş adamı Ángel de Cabo, 1,6 milyondan 10,7 milyona yükseldi. Aynısı yazar César Vidal (toplam 3,4 milyon) ve Real Jaén (1,7 milyon) için de geçerli.

Diğer müdavimler borçlarını azaltmayı başardılar, ancak hala listedeler. Bunlar aktris Paz Vega (1,26 milyon düştü ve 1,67 milyonda kaldı), televizyon sunucusu Patricia Conde ve Hazine’ye hala 6,4 milyon borcu olan Mario Conde. Iñaki Urdangarín’in eski ortağı Diego Torres veya komisyon temsilcisi Luis Medina, rakamlarını belirlenen sınırın altına indirmeyi başaramayan diğer iki yüz.


Kesin olmayan gelecek



Vergi Dairesi kayıtları da sürprizleri daha olumlu bir tonda tutuyor. Hazine’nin odak noktasında olmanın getirdiği büyük ağırlıktan kurtulmayı başaranlar arasında, bir önceki belgede 200 bin lira borcu olan eski Hükümet Başkan Yardımcısı ve Bankia’nın eski Başkanı Rodrigo Rato öne çıkıyor. 1,39 milyon avrodan fazla, ancak milyoner varlıklarının kaynağını saklamakla suçlanan kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddialarıyla yargılanmakta olduğu için daha sonra yeniden girebilmesine rağmen.

Ayrıca, en azından şimdilik, geçen yıl 704.000 avro ile talk-show sunucusu Kiko Matamoros ve şu anda tecavüz iddiasıyla yargılanmayı bekleyen ve 2.8 milyon avro birikimi olan eski futbolcu Dani Alves de ortadan kayboldu. Aynı şey eski oyuncular Gabi Milito (önceki listede bir milyon avrodan fazla borcu olan) veya (981.000 avro borcu olan) Samuel Etoó için de geçerli.


Dedikodu basınının ünlüsü Kiko Matamoros, artık hazineye büyük borçlular listesinde yer almayanlardan biri.


Müdavimler arasında, 2022’de 1,7 milyon borçla ortaya çıkan yazar Ildefonso Falcones, Gipuzkoan iş adamı José María Aristrain (1,26 milyon) ve önceki 985.000 avroluk borcunu azalttıktan veya ödedikten sonra şef Sergi Arola yer alıyor.

Toplamda 1.591 borçlu listeden ayrıldı. “Borçların tamamen veya kısmen silinmesi, ayrıca veri toplama tarihinden (31/12/22) önce bir erteleme veya askıya alma elde edilmesinden veya borcun sağlam olmamasından kaynaklanabilir” , belirtmek Hazine.

Nitekim ayrılan 1.591 kişiden 636’sı yukarıda bahsedilen Yargıtay kararları sayesinde başarılı oldu. Ve diğer 322 kişi mevcut içtihat tarafından tekrar girmekten kurtuldu. Toplamda 958 borçlu o nedenle 2023 yılında yayımlanmayacak.


krizin etkisi



Listede her yıl olduğu gibi gayrimenkul sektöründeki şirketlerin başı çekmesi tuğla krizinin yükünün hala çok güçlü olduğunu gösteriyor. Bunların arasında 293.95 milyon euro ile Hazine’ye en çok borcu olan şirket Reyal Urbis’tir.

Krizin etkisi borçlu olunan tutarlarda da hissedildi. Bu büyük borçluların biriktirdiği her şeyin 6.230 milyon Euro’su (toplamın %41’i) iflas sürecinden etkilenen şirketlere karşılık geliyor.

Bu durumda hazineye 600.000 avrodan fazla borcu olan 1.805 vergi mükellefi kaydedildi, bu toplamın %30’u. Vergi Dairesi’nden “Bu nedenle, etkin tahsilat olanaklarının sınırlı olduğu bir süreçten etkilenen bir borçtur” diye açıklıyorlar. Yukarıdaki listede, toplamın %29’u olan 2.067 borçluya karşılık gelen 6.787 milyon Euro’nun biraz üzerinde (%38) kaydedildi.
 
Üst