Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

niye Çocuğum Kabız?

Leila

Global Mod
Global Mod
Bugünkü bahsimiz, birfazlaca anne babanın sorduğu ve karşılığını öğrenmek istediği kabızlık.

Çocukluk çağının en sık gördüğümüz hastalıklarından biri olan kabızlık; kakanın seyrek, katı ve şiddetli çıkartılması olarak tanımlanabilir .kimi vakit de kaka o kadar büyük volümlü yapılır ki çocuk için epey acı verici olabilir .Eğer organik bir niye yoksa (Hipotroidi , Hirschsprung hastalığı üzere ki bu da kalın bağırsağın ganglion hücrelerinden kaynaklanan bir hastalıktır ve tedavisi cerrahidir ) işlevsel kabızlık ismini alır .

Aslında temel sebep bağırsağın çalışmasındaki bir bozukluktur. sebebi yaşa nazaran değişiklik gösterebilir . Yenidoğan ve erken bebeklik periyodunda, beslenme yetersizliği; ek besine geçiş devrinde ise bağırsakların katı besine adaptasyonundaki zorluk sebebiyle görülebilir. Süt çocukluğu periyodunda demir tedavisi, kimi bebeklerde kabızlığa niye olabilirken çok inek sütü verilmesi de niye olarak karşımıza çıkabilir. Tuvalet eğitimi sırasında çok baskıcı ve zorlayıcı tavırlar sebebiyle çocuğun kakasını tutması sebebiyle görülebilir.

Daha büyük çocuklarda gördüğümüz kabızlık ise sıklıkla beslenme yanlışlarından kaynaklanır. Liften yoksul, un ve şekerce güçlü besinler ve fast-food beslenme hali kabızlığa sebep olur.

Kaka kaçırma (encopresis) niçiniyle muayeneye gelen çocuklarda temel niye büyük olasılıkla kabızlıktır ve taşma stili dışkılama görülür. Bu durum çocuğun okul ortamında ve toplumsal ömründe dertlere niye olabilir. Öncelikle çocuk hekimi tarafınca muayene edilmelidir.

Az su içilmesi ve hareketsiz ömür da bu meseleye katkı sağlar. Sistemli tuvalet alışkanlığı, beslenme kadar değerlidir .Çocuğun her gün tıpkı saatte bilhassa sabahları kahvaltıdan daha sonra tuvalete ayaklarının yere değecek biçimde oturtulması ve lifli ve bağırsak dostu beslenmeyle (kışın pırasa sarımsak soğan, yazın da bamya ve semizotu favorilerim ) birlikte sağlıklı floranın oluşturulması büyük oranda sorunu çözecektir . Hekiminiz gerekli görürse ilaç tedavisinden takviye alacaktır.

Sevgili anne-babalar! Çocuğunuzda kabızlık var ise hafifçee almamalı ve hekiminizle irtibata geçmelisiniz .Tüm çocuklarımıza ve anne-babalara sağlıklı floralar, memnun bağırsaklar dilerim.

Okumaya devam et...
 
Üst