Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

niye doğal beslenmeliyiz?

Leila

Global Mod
Global Mod
“Son senelerda kanser olaylarındaki artışta genetik, çevresel etkenler ve gerilim kadar tarım ilacı ve katkı hususu içeren besinlerin da rolü büyük” diyen LÖSEV Lideri Dr. Üstün Ezer, bu yüzden doğal besin ürettiklerini belirterek şu açıklamaları yaptı.


LÖSEV mandalinaları LÖSEV’e kayıtlı lösemili ve kanserli çocuklarla buluşturulurken köy okullarına da dağıtılıyor.


TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Ülkemizde lösemi ve kanser süratle artıyor, adeta grip üzere yayılıyor. Bunun niçinlerini araştırdığımızda besinlerdeki kanser yapabilen kimyasallar ve katkı hususları birinci sırada yer alıyor. Öte yandan doğal tarım alanlarına yapılan beton gökdelenler, otoyollar, AVM’ler, yazlık siteler verimli toprakları yok etti. Doğal tarım ve hayvancılığın yerini ne yazık ki kimyasal hususlar, ilaçlar, hormonlar aldı. Bunların tümü kanserojendir. LÖSEV olarak bu gerçeği görüyoruz ve doğal beslenmenin tedbirine dikkat çekmek istiyoruz. Bu hedefle vakfımız doğal besinler üretmeyi misyon biliyor.



‘BİZİ VE ÇOCUKLARIMIZI HASTA EDİYORLAR’

Sebze ve meyve üretiminde denetimsiz, çok ölçüde ve yasaklı tarım ilaçları kullanılıyor. Ziyanlı kimi böcekleri öldürelim derken, doğal ekolojik istikrar bozuluyor. örneğin uğurböcekleri mandalinaların yapraklarında oluşan bitleri yiyerek yok ediyor, arılar hem bal yapıyor hem bitkilerin, çiçeklerin döllenmesinde büyük rol oynuyor. Ne yazık ki çok ve bilinçsiz yapılan tarım ilaçlamaları hepsini öldürüyor. Tarım ilaçları meyvenin özüne kadar geçiyor. Örneğin yeşil toplanan mandalinaların sapsarı hatta turuncu görünmesi için fazlaca zehirli ve kanserojen bir gaz olan ‘etilen gazı’ ile muamele edilmesi, daha sonra da bütün gözenekleri kapansın ve suyunu kaybetmesin diye uygulanan parafin (mumlama) fazlaca sakıncalıdır. Son derece ziyanlı ve kanserojen olan bu süreçler birilerine para kazandırırken çocuklarımıza ve bize hastalık getiriyor. Ne yazık ki raf ömrü uzun olsun denilen anlayışla bir mandalina ağaçtan koparıldıktan daha sonra 3-4 ay bozulmadan çürümeden satılabilsin isteniyor. Bu fazlaca yanlış.


LÖSEV kanser çabacısı olarak Seferihisar’daki çiftliğinde tarım ilaçsız mandalinadan zeytine, incirden cevize biroldukca besin eseri üretiyor.



‘DOĞAL MANDALİNA ÜRETİYORUZ’

Uzun kelamın kısası bu tehlikeye ‘’dur” demek için İzmir Seferihisar’daki Lösemili Çocuklar Vakfı Çiftliği’nde tarım ilaçsız, parafinsiz doğal mandalinalar yetiştirerek tüm Türkiye’de satışa sunduk. C vitamini selenyum, çinko ve demir üzere antioksidan ve mineraller içeren satsuma mandalinayı tarım ilaçsız, zehirli gazsız büsbütün doğal usullerle üretiyoruz. Yani doğal tarım hala mümkün. Biroldukca eserimiz üzere satsuma mandalinalarımız da LÖSEV Besin Laboratuvarları’nda tahlil edilip halkla buluşuyor. Tuz, yağ asitlik üzere ağır metal ölçülerine, GDO tayinlerine ve küf diye tabir edilen toksin tahlillerine kadar inceleniyor. Tarım ilacı kalıntısı, etilen oksit gazı ve parafin aranarak test edilen ve ortasında katkı bulunmadığına dair onay alan mandalinalar kolundan sofralara sıhhat getiriyor. Tüm geliri lösemili çocukların tedavisine harcanan, LÖSEV’e kayıtlı lösemili ve kanserli çocuklarla da buluşturulan bu eserler LÖSEV’in Ankara- İstanbul- İzmir ve Adana başta olmak üzere çeşitli yerlerde açılan LSV dükkanlarından ve internetten temin edilebiliyor.


‘HER ŞEY PARA DEĞİLDİR’

LÖSEV olarak hedefimiz ülkemiz beşerinin ve bilhassa çocuklarımızın kanser yapan hususlar içermeyen sağlıklı, doğal mandalina yemelerini sağlamaktır. Bu niçinle maliyetine bakmadan ucuz fiyata satmaya çalışıyoruz. Yabancı ülkelerden gelen tüccarlar; “Bizim ülkemizde bu biçimde hoş, doğal mandalina yok, hepsini alalım” diyerek yüksek bir fiyat teklif ettiler. Bu teklifi halkımızla paylaştık ve ‘her şey para demek değildir, çocuklarımızın ve bizim en büyük servetimiz sağlıktır’ diyerek reddettik. Mandalinalarımız çürümeden şahsi ya da büyük kuruluşlarca alınarak bu sıhhat gayretine ve lösemili çocuklara dayanak verilmesini bekliyoruz. Mandalina haricinde zeytinyağı, nar ekşisi, konut üretimi salça, reçel, mantı, tarhana, erişte üzere biroldukça eseri de büsbütün doğal üretiyoruz. Bu eserleri lösemili çocuklarımızın yanı sıra doğal beslenmek isteyenler için hazırladık. İnanıyoruz ki, bu akım giderek yayılacak ve eski sağlıklı sofralarla sağlıklı çocuklara sahip olacağız.


12 bine yakın ağaç ve 150 üzüm bağı var

İzmir Seferihisar LÖSEV Doğal Besin Çiftliği 284 dönümlük yerde başta mandalina olmak üzere nar, zeytin, kayısı, şeftali, incir, armut, ayva, hünnap ile birlikte 12 bine yakın ağaç ve 150 üzüm bağı yer alıyor. Eserler LÖSEV’li aileler, uygunlaşan gençler ve gönüllülerce toplanıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst