Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Nokia maliyetleri azaltmak için 14.000 kişiyi işten çıkaracak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Finlandiyalı telekomünikasyon ve ağ ekipmanı üreticisi Nokia, çokuluslu şirketin açıkladığı gibi, 2026 yılı sonuna kadar maliyet tabanını düşürmek için iş gücünü mevcut 86.000 çalışandan 72.000 ila 77.000 çalışan aralığına düşürmeyi planlıyor. 2023 yılının ilk dokuz ayında net kâr %35,4 düşüşle 708 milyon euroya geriledi.


Şirket, her iki durumda da hedef dahilinde değişken bir ödeme varsayılarak, 2026 yılı sonunda 2023 yılına göre maliyet tabanını brüt yani enflasyon öncesi 800 ila 1 milyar 200 milyon euro arasında düşürmeyi hedeflediğini açıkladı. personel maliyetlerinde %10 ila %15 oranında bir azalma anlamına gelir.

Bu anlamda Nokia, programın uygulanmasında hızlı hareket ederek beklenen yıllık tasarrufun en az 400 milyon eurosunu 2024’te, 300 milyon eurosunu da 2025’te elde etmeyi umduğunu belirterek, maliyet tasarrufunun esas olarak mobil ağlar, ağ ve bulut hizmetlerinin yanı sıra kurumsal işlevlerde.

Şirket, “Programın, Nokia’nın şu anda sahip olduğu 86.000 çalışana kıyasla 72.000 ila 77.000 çalışandan oluşan bir organizasyona yol açması bekleniyor.” dedi.


Ancak programın kesin ölçeğinin nihai piyasa talebinin gelişimine bağlı olacağını, net anlamda nihai tasarrufların ise enflasyona bağlı olacağını vurguladı.

Ağlara önemli yatırımlar olmadan bulut bilişim ve yapay zeka devrimlerinin gerçekleşemeyeceğini düşünen Nokia’nın başkanı ve CEO’su Pekka Lundmark, “Orta ve uzun vadede pazarlarımızın çekiciliğine inanmaya devam ediyoruz” diye savundu. geliştirilmiş yetenekler.

“Ancak, pazardaki toparlanmanın zamanlaması belirsiz olsa da, hareketsiz kalmıyoruz ve üç düzeyde kararlı adımlar atıyoruz: stratejik, operasyonel ve maliyet.” diye güvence verdi.

«Öncelikle iş gruplarına daha fazla operasyonel özerklik vererek stratejimizin uygulanmasını hızlandırıyoruz. İkinci olarak, satış ekiplerini iş gruplarına entegre ederek işletme modelimizi rasyonelleştiriyoruz ve üçüncü olarak, kârlılığı korumak için maliyet tabanımızı yeniden düzenliyoruz” diye açıkladı.


Sonuçlar



Öte yandan Finlandiyalı üretici, 2023 mali yılının ilk dokuz ayında 708 milyon Euro net kar elde ettiğini bildirdi; bu, yılın aynı dönemine karşılık gelen sonuca göre %35,4’lük bir düşüşe işaret ediyor. geçen yıl.

Ocak ve Eylül ayları arasında şirketin net satışları, altyapı işinden elde edilen %5’lik düşüşle 6.034 milyona ve bulut ve hizmetler işindeki %2’lik düşüş de dahil olmak üzere, bir önceki yıla göre %5,2 düşüşle 16.551 milyon Euro’ya ulaştı. 2 milyar 243 milyon gelir elde ederken, mobil ağlar alanından ise yüzde 5 daha az bir rakamla 7 milyar 347 milyon gelir elde edildi.

Nokia’nın teknoloji bölümünün işi ise 2023’ün ilk dokuz ayında 834 milyon avroluk gelire ulaştı; bu, 2022’nin aynı dönemine kıyasla %9’luk bir düşüşü temsil ediyor.

Üçüncü çeyrekte Nokia, bir önceki yıl kaydedilen sonucun %67,4 altında 139 milyon Euro’luk atfedilebilir net kar elde ederken, net satışları %20,2 düşüşle 4 milyar 982 milyona geriledi.

Nokia CEO’su, “Üçüncü çeyrekteki performansımız, zayıf ortamın net satışlarımız üzerindeki etkisine rağmen faaliyet marjımızın esnekliğini gösterdi” dedi.

Yılın bir bütün olarak bakıldığında şirket, geçen Temmuz ayında düşürdüğü sabit para birimindeki net satış görünümünü koruyor ve 23,2 milyar ile 24,6 milyar arasında faturalandırmayı beklerken, aynı zamanda %11,5’lik karşılaştırılabilir faaliyet marjı tahminini de koruyor. %13.

Lundmark, “Üçüncü çeyrekteki net satışlarımız mevcut belirsizlikten etkilenirken, dördüncü çeyrekte ağ işlerimizde daha normal bir sezonluk iyileşme görmeyi bekliyoruz” dedi.
 
Üst