Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

NRW Eyalet Sekreteri Dammermann, Jülich’te DLR’yi ziyaret etti

Hasan

New member
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti (KRV) Ekonomi, İnovasyon, Dijitalleşme ve Enerji Bakanlığı Devlet Sekreteri Christoph Dammermann, 30 Ağustos 2019 Cuma günü Jülich’teki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’ne (DLR) konuk oldu. .

DLR şantiye müdürü Dr. Rolf-Dieter Fischer ve DLR Güneş Araştırmaları Enstitüsü müdürü Prof. Dr.-Ing. Dışişleri Bakanı Bernhard Hoffschmidt, Kuzey Ren-Vestfalya’daki DLR enerji araştırmalarının son durumu hakkında bilgi verdi.

Başlangıç, dünyanın en büyük yapay güneşi “Synlight” idi. Jülich araştırmacıları, onların yardımıyla, örneğin güneş enerjisiyle hidrojen üretimi için süreçleri ve ayrıca güneş enerjisi santrallerinde kullanım için yeni teknolojileri test ediyorlar. Synlight, ışık spektrumu güneşinkine benzer olan 149 xenon kısa ark lambasından oluşur. Yapay güneş, endüstriyel ölçekte sabit ve tekrarlanabilir test koşulları sağlar.

Devlet Sekreteri Dammermann, DLR güneş kulesinde bir güneş enerjisi kulesi elektrik santralinin işleyişinin nasıl olduğunu öğrendi. Yaklaşık 2000 güneş aynası (heliostat), güneş ışığını 60 metre yüksekliğindeki bir kulenin radyasyon alıcılarına yansıtır. 900 santigrat derecenin çok üzerindeki sıcaklıklara ulaşılır. Bu ısı, ticari güneş enerjisi santrallerinde elektrik üretmek veya ısı depolamak için kullanılır. Jülich’teki DLR güneş kulesinde, enerji santrali bileşenlerini test etmek ve nitelendirmek ve yeni güneş ısıl süreçleri geliştirmek için konsantre güneş radyasyonu kullanılıyor. Jülich’te daha etkin test operasyonları sağlayacak ikinci bir çok odaklı kulenin inşasına da başlandı.

Christoph Dammermann, Kuzey Ren-Vestfalya’daki en son araştırma ve bunun geleceğin enerji arzına katkısıyla çok ilgilendi.
 
Üst