Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Nükhet Duru kimdir, kaç yaşında ve nereli? Nükhet Duru’nun gençliği!

Beykozlu

New member
Ünlü müzikçi Nükhet Duru, geçtiğimiz günlerde bir markanın yeni koleksiyon tanıtımına konuk oldu.

Ünlü müzikçi defile daha sonrasında tayt hakkında sarf ettiği kelamlar sebebiyle gündeme bomba üzere düştü.

Nükhet Duru’nun bu açıklamalarından daha sonra, ünlü müzikçinin hayatı merak konusu oldu.

Peki Nükhet Duru kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte Nükhet Duru’nun gençliği…

Nükhet Duru kimdir?

ükhet Duru kimdir: 1954 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde dünyaya geldi. çabucak hemen 11 yaşındayken annesiyle babasının ayrılması niçiniyle ağır bir travma yaşayan Duru, felç oldu. Bir yıla yakın bir süre yürüyemeyen ve yatalak olan Duru’nun, hayli küçük yaşta yaşadığı bu büyük hüzün onu epey etkilemişti.

Kandilli Kız Lisesi’nde okurken müzikle ilgilenmeye başlayan Duru, hoş sesiyle dikkat çekiyordu. Şöhret olmayı aklına koyan müzikçi o günlerde kendisine Ajda Pekkan’ı örnek alıyordu. 1971 yılında 17 yaşındayken Florya Deniz Kulübü’nde dans müziği orkestrasında solistlik yaparak profesyonel mesleğine başladı.

1974’te birinci 45’lik plağını doldurdu: “Aklımda Sen”. Akabinde Mehmet Teoman ve Cenk Taşkan’la hazırladıkları “Beni Benimle Bırak” ile büyük çıkış yapan hoş sanatçı birinci albümünü 1977’de yayımladı: “Bir Nefes Gibi”. 1978’de Çağdaş Folk Üçlüsü ile seslendirdiği ” Dostluğa Davet” ile Seul Müzik Müsabakası’nda en uygun icra mükafatını aldı. “Melankoli”, “Ben Sana Vurgunum”, “Anılar” isimli müzikleri unutulmazlar ortasına girdi.

Sevda ve Bir Destan Dolanır Bolu Dağı’nın müzikleriyle ismini duyuran sanatçı, seksenlerin ikinci yarısında çıkardığı Benim Yolum albümüyle büyük muvaffakiyet kazandı. Albümde Yeni Türkü’den Selim Atakan’ın ve İlhan Şeşen’in bestelerine ve Murathan Mungan’in kelamlarına yer veren Duru, sonrasındasında Aç Gözünü Adamım isimli bir albüm çıkardı. Nitelik manasında Benim Yolum kadar olmasa da başarılı olan çalışmadan çıkan Eda-Metin Özülkü imzalı “Yaralım” müziği büyük beğeni topladı.

hemen sonrasında müzik eleştirmenlerinden pek olumlu yorumlar almayan çeşitli albümler yapan Duru, Sezen Aksu ve Uzay Heparı’yla yaptığı paydaşlık kararı çıkardığı kendi ismini taşıyan albümle eski başarılı günlerine geri döndü. Bilhassa Yasaksa Yasak ve Uslandım Artık üzere müzikleri epeyce beğenilen Duru, son olarak Gece Saat On İki isimli albümünü yayınladı.

Keloğlan Kara Prense Karşı sinemasında ve Kibariye’nin başrolde oynadığı Çeşm-i Bülbül dizisinde rol aldı.

Nükhet Duru’nun gençliği de en hayli merak edilenler içinde yer alıyor. İşte ünlü müzikçinin gençliği…