Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Omicron tesiri sürüyor! Bakan Koca şimdiki corona bilgilerini deklare etti

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığı’nın deklare ettiğı 5 Şubat 2022 Cumartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna nazaran son 24 saatte 221 kişi hayatını kaybetti. Yeni olay sayısında ise düne nazaran düşüş yaşandı. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Tedbirler, Omicron varyantıyla uğraş ettiğimiz Covid-19’u aşmak için gerekli fakat kâfi değil. Zira maske ve aralık virüsün bulaşmasını önlese de gerçek hayat kuralları bunları yüzde yüz uygulamaya elvermiyor. Salgının tesirini en aza indirmek aşılarımızın tam bulunmasına bağlı” dedi.

Sıhhat Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu deklare etti. 5 Şubat bilgilerine nazaran, 421 bin 435 test yapıldı.

Son 24 saatte, 98 bin 715 yeni olay tespit edildi. Bugün 80 bin 402 kişi de sıhhatine kavuşurken corona niçiniyle 221 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Tedbirler, Omicron varyantıyla çaba ettiğimiz Covid-19’u aşmak için gerekli fakat kâfi değil. Zira maske ve ara virüsün bulaşmasını önlese de gerçek hayat kuralları bunları yüzde yüz uygulamaya elvermiyor. Salgının tesirini en aza indirmek aşılarımızın tam bulunmasına bağlı” dedi.


AŞILAMADA BİRİNCİ SIRADA HANGİ KENT VAR?

Bakanlığın tablosuna nazaran Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna bakılırsa Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

DÜN OLAY VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 4 Şubat datalarına nazaran, dün 468 bin 152 test yapılmıştı. Dün, 111 bin 157 olay tespit edilirken, 248 kişi ömrünü kaybetmiş ve 83 bin 536 kişi sıhhatine kavuşmuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst