Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Omicron varyantı, çocukları tehdit ediyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan’da yapılan yeni bir çalışma, corona virüsünün Omicron varyantının çocuklarda üst teneffüs yolu enfeksiyonuna niye olduğunu ortaya çıkardı. Hindistan son günlerde artan Omicron hadiseleriyle savaşırken, hadiselerin çoğunluğunun çocuklardan oluşması dikkat çekiyor.

JAMA Pediatrics’te 15 Nisan 2022’de yayınlanan çalışma, Omicron varyantı ile çocuk ve ergenlerdeki üst teneffüs yolu enfeksiyonu oluşumu içinde kuvvetli bir ilişki buldu. Çalışma, küçük çocukların küçük ve nispeten daraltılabilir hava yolları niçiniyle üst teneffüs yolu enfeksiyonuna karşı bilhassa savunmasız olduğunu söylüyor.

Corona virüsünün Omicron varyantı, yaklaşık Aralık 2021’de başlayarak dünya çapında üçüncü bir Covid dalgasına niye oldu. Varyant tüm dünyaya yayılarak, Delta varyantının yerini aldı. Varyantın en değerli özelliği ise epeyce daha bulaşıcı olması ve teneffüs yollarında ilerleme konusunda agresif olmadığı için daha az önemli sıkıntılar yaratması.


TENEFFÜS ENFEKSİYONU SORUNU YAŞAYAN ÇOCUKLAR ARTTI

Lakin yeni bir çalışma, Omicron niçiniyle çocuklarda üst teneffüs yolu enfeksiyon oranının arttığını buldu. Çalışma, SARS-CoV-2 ve üst teneffüs yolu enfeksiyonu ile hastaneye kaldırılan çocukların beşte birinden çoksının önemli hastalık geliştirdiğini ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, şiddetli üst teneffüs yolu enfeksiyonu olan çocukların süratli başlangıçlı üst teneffüs yolu tıkanıklığı niçiniyle kalp durması riski altında oldukları konusunda uyardı.

Şu anda Hindistan’da Covid olaylarında süratli bir artış görülürken bu olayların büyük çoğunluğunun çocuklardan oluşması dikkat çekti.


ÇOUKLARDA COVID BELİRTİLERİ NELER?

Sıhhat uzmanları, çocuklarda Covid’in birinci belirtilerinden birinin kusma olduğunu, akabinde yüksek dereceli ateş ve ishal olduğunu söylüyor. Daha büyük çocuklarda baş ağrısının görüldüğü de belirtiliyor.

Madhukar Rainbow Çocuk Hastanesi pediatri danışmanı Dr Anamika Dubey ise, Covid durumunda çocuklarda akciğer tutulumunun son derece ender olduğunu söylemiş oldu. ABD Hastalık Denetim ve Korunma Merkezleri’nden elde edilen datalar, bir çocuğun Covid niçiniyle hastaneye kaldırılma riskinin 14.085’te 1 olduğunu ve önemli semptomlar geliştirme riskinin 10 milyonda 1 olduğunu gösteriyor.

bir daha de artan Covid hadiselerine ve Omicron varyantının çocuklarda teneffüs yollarını tehdit etmesine rağmen; tabipler ebeveynleri uyarıyor. Ebeveynlerin bilhassa sığ nefes alma yahut süratli nefes alma üzere nefes almada zorluk, dudaklarda yahut yüzde renk değişikliği, göğüs ağrısı ve rahatsızlık, etkileşim eksikliği ve orta derecede hastalık üzere ikaz işaretlerine dikkat etmeleri isteniyor.

Okumaya devam et...
 
Üst