Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Omicron’un bir yeni belirtisi daha ortaya çıktı

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de Covid-19’a yakalananların bilgilerini toplayarak mercek altına alan ZOE Covid Semptom Çalışma Uygulaması, Omicron varyantının yeni bir belirtisini daha deklare etti.

Birleşik Krallık’ta kullanılan ve pandeminin seyrini, virüsün tesirlerini kayıt altına alan ZOE Covid Semptom Çalışma Uygulaması’nda son devirde yaygınlaşan, şaşırtan bir belirti ortaya çıktı: Kulak çınlaması.

Omicron’un bir işareti olarak ortaya çıkan kulak çınlaması en sık bildirilen birinci 20 semptom ortasına girdi. Uygulamayı kullanan hastalar, kulak çınlamasının Omicron’u kaptıktan daha sonra yaşadıkları bir şey olduğunu belirtti. Bu raporların akabinde ZOE Covid Takip Uygulaması, semptomu her hafta yayınlanan ve en sık bildirilen 20 semptom ortasına ekledi.

Geçmişte Omicron hadiselerinde kulak ağrısı görülmüştü, lakin fakat şu an elde edilen raporlara göre belirti, başlangıçta düşünülenden daha yaygın hale geldi.


TAM AŞILI BİREYLERDE DE GÖRÜLEBİLİYOR

Geçen yıl, Stanford Üniversitesi uzmanlarından oluşan bir takım ve Dr Konstantina Stankoviç tarafınca yapılan bir araştırma, Omicron varyantının kulakta problemlere niye olabileceğini bulmuştu. Çalışma, enfeksiyon geçtikten daha sonra da devam edebilen şiddetli kulak ağrısı, kulak uyuşması ve hatta süreksiz işitme kaybı üzere semptomlar olduğunu ortaya çıkarmıştı.


Dr Stankoviç ayrıyeten bu semptomların tam aşılı bireylerde de görülebileceğini ortaya koydu. Dr Stankoviç şunları söylemiş oldu: “Ağrı çoklukla kulak çınlaması ile ilişkilendirilir. Şaşırtan bir biçimde, bu semptomlar, daha az olmakla birlikte, tam aşılanmış hastalarda da ortaya çıkabilir.”

Ayrıyeten işitme kaybı, kulak çınlaması ve baş dönmesi olanlara bu semptomları göz gerisi etmemelerini ve test yaptırmalarını tavsiye etti.

Okumaya devam et...
 
Üst