Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Onaylandı: Devlet memurlarına %0,5 oranında ilave artış yapılacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
28 Eylül 2023 Perşembe, 12:13

| 12:19’da güncellendi.


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • heyecan






  • LinkedIn






  • Telgraf

Artık nihai ve resmi oldu. İspanya’da 2,7 milyondan fazla memurun maaşlarına bu yıl %0,5 oranında ekstra bir artış yapılacak; bu artış konsolide edilecek ve aynı zamanda geçen Ocak ayından geriye dönük olarak da ödenecek.

Bu gazetenin daha önce aktardığı haber, bu Salı günü, INE tarafından yayınlanan ve yıllık değişim oranını %3,2’ye çıkaran Eylül ayı IPCA verileriyle doğrulandı. Bu, Hükümetin Kamu İdareleri Genel Tablosunda UGT ve CC OO ile vardığı anlaşmayı yerine getirmektedir: 2022 ve 2023 için uyumlaştırılmış TÜFE toplamı %6’yı aşarsa, kamu çalışanları 2,5’lik sabit artışa ilave %0,5 daha alacaklardır. %’si bu yıl için kabul etti. Böylece memurlar için mutabakata varılan toplam artış artık yüzde 3’e çıkıyor.


Ancak kamu çalışanlarının Ocak ayından bu yana gecikmeli olarak alacakları bu artış ve ‘ücretin’, anlaşmaya varıldığı üzere Ekim ayı maaş bordrolarında gerçeğe dönüşeceği tam olarak kesin değil. Maliye Bakanlığı bunu hafife almıyor ve Hükümetin “niyeti” bu olmasına rağmen “adım adım ilerlememiz gerektiğini” garanti ediyor. Bu nedenle önce INE’nin verilerini resmi olarak Bakanlığa iletmesi gerektiğini, ardından anlaşmanın tekrar Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi gerektiğini iddia ediyorlar.

Üstelik 2023 için taahhüt ettikleri bu yüzde 3’lük artışın yüzde 0,5 daha artırılması bile mümkün. Ancak bu durumda ödeme 2024’ün ilk aylarına ertelenecek, ancak aynı şekilde geriye dönük olarak Ocak ayından itibaren yapılacak. 2023. Bu da Hazine’nin sendikalarla anlaştığı bir diğer küçük yazı; İspanya GSYH’sinin bu yılki büyümesi %2,1’e ulaşırsa ilave %0,5’lik bir rakam; Hükümetin ve diğer kuruluşların son tahminlerine göre bu oldukça muhtemel bir şey. OECD, Airef veya İspanya Bankası gibi.






Yorum





Hata bildir
 
Üst