Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika: yenilenebilir enerjilerden elde edilen hidrojen ve sentetik yakıtlar için büyük potansiyel

Hasan

New member
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Wuppertal Enstitüsü ve Geleceğin Enerji ve Malzeme Akış Sistemleri Enstitüsü (IZES) tarafından yapılan bir çalışmada, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın Almanya ve Avrupa’ya tedarik edilen hidrojen ve sentetik yakıtları tedarik etmede nasıl bir rol oynayabileceğini inceledi. yenilenebilir kaynaklardan. Sonuçlar, MENA bölgesinin (İngilizce: Morta eduruş Norto Africa) muazzam bir potansiyele sahiptir ve uygun maliyetli üretim sağlar. Yenilenebilir kaynaklara ek olarak, üretim maliyetleri (üretim maliyetleri) de önemli ölçüde yatırım risklerine ve dolayısıyla olası ihracat ülkelerindeki çok çeşitli sınır koşullarına bağlıdır. Sentetik yakıtlar CO’nun azaltılmasında önemli bir rol oynar2-Hareketlilik sektöründeki emisyonları azaltın ve iddialı iklim koruma hedeflerine ulaşın. Bunları üretmek için yenilenebilir kaynaklardan elektrik ve hidrojen ile havadan karbon kullanılır.

İlk kez, teknik potansiyel, üretim maliyetleri ve yatırım ortamı hakkında bölgesel yüksek çözünürlüklü veriler birleştirildi


Araştırmacılar, çalışma için ilk kez MENA bölgesinin tamamını yüksek çözünürlükle inceledi. Bunu yapmak için alanı birçok küçük alana ayırdılar ve tek tek değerlendirdiler. Ayrıca yeni: yazarlar tüm üretim zincirini sentetik yakıtlar için modellediler ve bunları hesaplamalarına entegre ettiler. Enerji ve hidrojen depolama da değerlendirmenin bir parçasıydı. Tüm sistemi yenilenebilir ve dolayısıyla dalgalanan kaynaklarla istikrarlı ve ekonomik olarak en uygun şekilde çalıştırmak için gerekli ve faydalıdırlar. Diğer çalışmaların aksine MENA-Fuels, bu bölgede ele alınan 17 ülkenin tümü için teknolojik ve ekonomik yönleri bireysel ülke risklerinin değerlendirmesiyle birleştiriyor. Ayrıca kaynakların, siyasi çerçevenin ve yatırım çerçevesinin analizlerine yer verilmiştir. DLR’de çalışmanın proje yöneticisi Jürgen Kern, “İlk kez kapsamlı bir analize sahibiz – daha fazla araştırma çalışması için bir temel olarak, ancak aynı zamanda bir bilgi kaynağı ve endüstri ve politikadaki karar vericiler için bir temel olarak,” diye özetliyor. Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü.

Teknik potansiyel analizi: Yakıt üretimi Almanya’yı talep edebilir bir katı aşmak


Yılda toplam 400.000 terawatt saatten fazla üretim ile MENA bölgesi, yenilenebilir enerjiler için çok büyük bir üretim potansiyeline sahiptir. Bu, her şeyden önce güneş enerjisinin fotovoltaik ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi şeklinde kullanımı için geçerlidir. Ckonsantre Solar Power, kısa CSP) de. Hidrojen ve sentetik yakıt üretme potansiyeli buna bağlı olarak büyüktür. Yenilenebilir enerjiye tam dönüşüm için MENA ülkelerinin uzun vadeli öz tüketimi çıkarılsa bile bu doğrudur. Varsayılan gelişme senaryosuna (negatif, muhafazakar, pozitif) bağlı olarak, ihracat potansiyeli Almanya’nın sentetik yakıt talebini 60 ila 1.200 kat aşabilir.

Maliyet analizi: Üretimde litre başına iki Euro’dan daha düşük fiyata sentetik yakıtlar için önemli potansiyel


Neredeyse tüm MENA ülkeleri, düşük üretim maliyetlerinde sentetik yakıt üretme konusunda önemli bir potansiyel göstermektedir. En ucuz lokasyonlarda, üretim maliyetleri 2030’da litre başına 1,92 ila 2,65 Euro arasında ve 2050’de litre başına 1,22 ila 1,65 Euro arasında olabilir. Bu rakamlar için araştırmacılar, yatırım maliyetlerinin orta aralıkta olduğunu ve yatırım koşullarında olumlu bir gelişme olduğunu varsaydılar. Litresi iki avrodan daha ucuza üretilebilen sentetik yakıtların ihracat potansiyeli, olumsuz yatırım koşullarında dahi 2050 yılında 28.000 teravat saat civarındadır. Bu durumda, çoğunlukla iyi teknik potansiyele ve istikrarlı koşullara sahip ülkelerden gelir. Yatırım koşullarının olumlu yönde gelişmesi halinde ihracat potansiyeli yılda 50.000 teravat saatin üzerine çıkacaktır.

Potansiyel ihracat bölgelerine yatırım ortamı karar verir


Ancak sadece üretim maliyetleri değil aynı zamanda yatırım ortamı da ihracat potansiyelinin değerlendirilmesinde belirleyicidir. Olası yatırım riskleri dikkate alınırsa, bunun toplam maliyetler ve dolayısıyla olası ihracat ülkeleri seçimi üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Ayrıca, her senaryoda sentetik yakıtların ihracatı için bir ön koşul, yenilenebilir enerjilerin MENA bölgesinin kendisinde kapsamlı bir şekilde genişletilmesidir. Şu anda, bu tür büyüklükler ve gerekli genişleme dinamikleri, çoğu MENA ülkesinin genişleme hedeflerine henüz yansımamıştır. Sentetik yakıtlar için endüstriyel ölçekte üretim kapasitelerinin oluşturulmasına ek olarak, yenilenebilir enerjilerin genişletilmesinin de önemli ölçüde yoğunlaştırılması gerekecektir. İdeal olarak, yurtiçi arz ve ihracat birbirini tamamlar ve güçlendirir.
 
Üst