Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Otel turizmi yaza girerken canlanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Turizm, İspanya’nın ekonomik büyümesinin yeniden tesis edildiği ana kaldıraçlardan biridir. Yüksek gıda enflasyonu tüketimi sınırlıyor ancak otel fiyatlarındaki artışa rağmen talep artmaya devam ediyor. INE’den gelen veriler bunu destekliyor: Mayıs ayına kadar otel gecelemeleri 2022’ye göre %17,2 artarak 2019’da kaydedilen oranı aştı.


Ve odaların maksimum fiyatlarda olduğunu. Mayıs ayında, otellerin dolu olan her oda (ADR) için ortalama günlük faturası, geçen yılın aynı ayına göre %8,2 ve 2019’a göre neredeyse %25 artışla 102,9 avro olarak gerçekleşti. bir oda 82,6 avroya mal olduğunda.

Buna rağmen Mayıs ayında otel konaklama sayısı 29,7 milyon olan 2022 yılının aynı ayına göre %8,8 artışla 32,4 milyonu aştı. Ayrıca 2019’un aynı ayına göre daha yüksekler. İspanya’da ikamet edenlerin geceleme sayısı 9,7 milyonu aşarak toplamın %30’unu, yabancılar ise 22,6 milyonu aştı.

Ayrıca INE verilerine göre ortalama kalış süresi Mayıs 2022’ye göre %1,4 artarak gezgin başına üç gece olarak gerçekleşti.


Marbella, en pahalı otellerin olduğu nokta



Endülüs, Katalonya ve Valensiya Topluluğu, İspanya’da ikamet edenler için ana varış noktaları olurken, yabancılar sırasıyla Balear Adaları, Kanarya Adaları ve Katalonya’da bulunan otellere seyahat ettiler.

En pahalı odalara sahip turistik yer, dolu oda başına günlük ortalama 189,9 avroluk fatura ile bir ay daha Marbella oldu. Kategori bazında ortalama faturalandırma, beş yıldızlı otellerde 252,3 avro, dört yıldızlı otellerde 105,8 avro ve üç yıldızlı otellerde 80,8 avro oldu.

Sektörden, fiyatlardaki bu artışın, bazı durumlarda geçen yıla göre %20’ye varan maliyetlerdeki artıştan dolayı otel işletmelerinin net karında aynı oranda artışa yol açmadığına dair güvence veriyorlar. enerji ve gıda fiyatları.
 
Üst