Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Otelcilerin başkanı: “Sektör her zaman 12’den 12’ye kadar yarı zamanlı çalıştı”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanyol Otelcilik İşletmeleri Konfederasyonu (CEHE) başkanı José Luis Yzuel, on saatten fazla çalışmanın “kötü olmadığını, çünkü yüksek zamansallıktan faydalanmanız gerektiğini” belirttikten sonra kamuoyundaki tartışmada fırtına yarattı. İspanya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Konfederasyonu’nun bu hafta düzenlediği ve İspanya’daki açık pozisyonların sorunlarının analiz edildiği konferansın ikinci gününde otelci temsilcisi, ellerini başının üstüne koyduktan sonra şunları söyledi: “Tüm çalışmalarım Misafirperverlik hayatı boyunca 12’den 12’ye kadar yarı zamanlı çalıştık.”


Oturuma katılanlar, işgücü eksikliğinin özel sektörün büyümesini engellediği sonucuna vardı. Aynı şekilde Yzuel, genç nüfusun “artık işe gitmemesini” eleştirerek, ironik bir şekilde yeni nesillerin çalışma koşullarından şikayetçi olduğunu söyledi. Sunumu sırasında “Bunu her yerde görüyoruz: uzaktan çalışma, milenyum kuşağı, z kuşağı” diye ısrar etti. «Bölünmüş vardiya çalışmak, cumartesi, pazar, tatil günleri…saatlere kadar çalışmak! On saat oldu, kahretsin! Tüm hayatımız boyunca yarı zamanlı olarak konukseverlik içinde çalışmışsak ne acı!”, diye belirtti ironik bir şekilde konuşma sırası kendisine geldiğinde.

Ayrıca on saatten fazla çalışmanın “kötü bir şey olmadığını, çünkü yüksek sezonda avantajlardan yararlanmak zorunda olduğunuzu” ifade eden Erdoğan, ancak bunun “maaş almadıkları, tazminat almadıkları anlamına gelmediğini, çünkü çok sayıda insan olduğunu” da sözlerine ekledi. Bonus almaya hazırım.” harika ve sonra bir yerine iki ay tatil var.

Tartışmanın ortaya çıkmasından sonra Yzuel, CEHE sosyal ağı aracılığıyla bu yorumlar için özür dilediği bir video yayınladı. “İşin ciddiyetinden bahsettiğimiz bir ortamda şaka yaptığım için özür dilerim” dedi. “Böylesine ciddi bir konu hakkında şaka yaparak hata yaptığım için üzgünüm” diye ısrar ederek özür diledi.

İkinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz da ağlarda “işçi haklarının yerine getirilmesi için var” şeklinde yanıt verdi. Yzuel’in açıklamalarını “dayanılmaz” olarak nitelendirdi ve “1919’da 8 saatlik iş gününe ulaşıldı, bunun azaltılmasına devam edilmesi gerekiyor, ancak hâlâ geçmişte kalanlar var” diye ekledi.
 
Üst