Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Palma'da 20.000'den fazla kişi turist yoğunluğundan “bıktı”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
22 Temmuz 2024 Pazartesi, 00:05

| 00:13'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Ulusal Polise göre 20.000'den fazla, organizatörlere göre ise 50.000 kişi bu Pazar günü 'Menys turisme, més vida' adı verilen gösteride turistlerin aşırı kalabalıklaşmasını protesto etmek için Palma de Mallorca şehrinin sokaklarına döküldü. 'platformu'. Büyük gösteriye çevre, mahalle, sendika, eğitim ve kültür gruplarının da aralarında bulunduğu toplam 111 kuruluş katıldı. Organizatörlerin sözcüsü Pere Joan Femenia'ya göre, “amaç rotayı değiştirmek” çünkü “nüfus, bölge sakinleri için yarattığı sorunları dikkate almayan bir ekonomik modelden bıkmış durumda ve” üstelik “sadece” büyümeye devam etmeyi düşünüyor”.

Femenia, “Yıllardır turizm modeline karşı gösteriler yapıyor ve eylemler gerçekleştiriyoruz” diyen Femenia, bununla birlikte Balear Adaları vatandaşlarını artık “daha güçlü bir şekilde dışarı çıkmaya” motive eden bir şeyin kesinlikle olduğunu belirtti. “Sokağa çıktık ve” gösteriler bu yıl Kanarya Adaları'nda gerçekleşti. “İki yılı aşkın turist kayıtlarının ardından artık nüfus artık yeter dedi, bu büyümeye son vermek ve gelen turist sayısını sınırlamak ve azaltmak için somut önlemler almak istiyor.” adanın yanı sıra “yerel halkın refahının iyileştirilmesinin” de altını çizdi.

Femenia, vatandaşların talep ettiği başlıca önlemlerin “turist sayısının azaltılması, Balear Adaları'na gelen yolcu gemileri ve uçakların girişinin düzenlenmesi ve sınırlandırılması ve sahip olduğu turistik yerlerin sayısına moratoryum getirilmesine odaklandığını” belirtti. Adada yerleşik olmayanların alım satımını ve Balear Adaları'na erişim sağlayan kiralık araçların girişini kontrol etmek ve Adaların giderek sürdürülemez hale gelen nüfus kitlesini barındırma kapasitesine uygun olarak taşıma kapasitesi çalışması yapmak, Europa Press'in raporuna göre.

Aynı şekilde 'Menys turisme, més vida' platformunun sözcüsü de Balear Adaları'nın geçimini turizmden sağladığını söyleyen kişi ve politikacılara bir mesaj verdi. Hepsine, “Zenginliğin uzun yıllardır dağıtılmadığını, bunun yerine “büyük sermayelerde biriktiğini” söylerdim. “Nüfusun yüzde 21'i yoksulluk riskiyle karşı karşıya ve durum her seferinde daha da sürdürülemez hale geliyor, bu nedenle bu Pazar günü halk gösteriye çıkıyor” diye vurguladı.


“Daha önce hiç görülmemiş rakamlar”



Daha ayrıntılı olarak Femenia, “geçen yılın en son rakamlarında, Mallorca'yı ziyarete gelen kişi başına 12 veya 13 kişinin geldiği tahmin ediliyor.” “Şu anda bile Balear Adaları'nı ziyaret etmek isteyen kişi başına yaklaşık 15 kişiye ulaşıyoruz” dedi. Balear Adaları'nı ziyaret etmek isteyen turist sayısının 20 milyonu aştığı ve daha önce görülmemiş rekor sayılara ulaştığının altını çizdi.


Palma'da gösteri yapanların birçoğu turistlerin “istilasına” karşı pankartlar taşıdı.


Reuters


Gösterinin 'Rotayı değiştirelim, turizme sınır koyalım' sloganını takip eden Mayorkalılar, bu Pazar günü pankartlar ve sloganların yanı sıra yolcu gemileri ve gemilerle yönetimden “rota değişikliği” talep etmek için harekete geçti. uçaklar, hatta bazıları “geleceğin” evleriyle turizmin “iş güvensizliği, kitleselleştirme, sosyal eşitsizlik, toprakların tahrip edilmesi, yerli kültürün yok edilmesi, ekonomik bağımlılık ve kirlilik” olduğunu kınamak için okunabileceği gibi .

Olaysız bir şekilde gerçekleşen gösteri, Palma'nın en merkezi ve aynı zamanda “turistik” caddelerinden bazılarında gerçekleşti. Sonunda, siyasi liderlerin “sınırları belirlemeye ve ekonomik modelde yön değişikliği başlatmaya odaklanan net eylemlerde bulunmaları”nın gerekli olduğu bir manifesto okundu. Okunan manifestoya göre “bizi sınır dışı eden, bizi güvencesiz hale getiren, topraklarımızı yok eden, sahip olmadığımız kaynakları tüketen ve bizi savunmasız ve savunmasız kılan tek bir ekonomik sektöre bağımlı hale getiren bir ekonomik model.” toplum.”alternatifler”.

Manifesto aynı zamanda konuta erişimdeki “drama”yı, işçilerin “yoksullaşmasını” ve “kırsal arazilerde kentsel planlama ihlali içeren 50.000 kadar inşaatın yasallaştırılmasını” kınadı… “Sürdürülebilir kalkınmayı” garanti altına almak için “sınır koymak”, yani “sosyal adalet” kriterleriyle “turist büyümesi ve ekonominin çeşitlendirilmesi” yoluyla “mevcut ekolojik ve sosyal kriz”i ele alan “adil, eşitlikçi bir model”. Önerdikleri önlemler arasında “yerleşik olmayanlara konut alım ve satımının düzenlenmesi, kamu parasının altyapının genişletilmesine (limanlar, havaalanları, yollar, tuzdan arındırma tesisleri) ve turizmin teşvikine yatırılmasının durdurulması, uçuş sayısında azalma yer alıyor ve gemi yolculuklarında moratoryum, azami kiralık araç belirlenmesi” vb.





Yorum





Hata bildir
 
Üst