Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pandemide 42 hemşire hayatını kaybetti

Leila

Global Mod
Global Mod
Türk Hemşireler Derneği Genel Lideri Azize Atlı Özbaş, “Bizim kayıtlarımıza düşen datalara göre pandemi sürecinde 42 hemşire meslektaşımız corona virüsünden hayatını kaybetti” dedi.

Türk Hemşireler Derneği Genel Lideri Azize Atlı Özbaş, hemşirelerin pandemi devrindeki çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Özbaş, pandeminin kendileri için tarihi bir müddetç olduğunu belirterek,

“Pandeminin birinci başladığı yıl aslında Dünya Hemşireler Yılı’ydı ve pandeminin patlamasıyla birlikte bütün dünya hemşirelerin değerini gördü. bir epey meslektaşımızı kaybettik, fazlaca meslektaşımız enfekte oldu fakat dünyada sıhhatin yükünü hemşireler omuzladı diyebilirim” dedi.



‘BİZİM İÇİN AĞIR BİR SORUMLULUKTU’

Özbaş, pandemi devrinde biroldukca şiddetli hayat öyküsüne tanıklık ettiklerini kaydederek şunları söylemiş oldu:

“Bu devir, hemşirelerin özveri öykülerinin olduğu, kahramanlık öykülerinin olduğu, muvaffakiyet kıssalarının olduğu ancak bir taraftan da bedelsiz hissettikleri, tükendikleri ve artık devam edemeyecek noktaya geldikleri tecrübelerle dolu.

Çok fazla kayıp yaşadık, hastalarımızı kaybettik, kendi yakınlarımızı kaybettik ve bu biçimde bir müddetçte toplumu zorlayan ve direkt etkileyen bir müddetç oldu. Hem onların tecrübelerine tanıklık etmek tıpkı vakitte bu süreçte faal rol alan bireyler olmak bizim için ağır bir sorumluluktu.

Fakat Türkiye’deki meslektaşlarım ismine söyleyebilirim ki bu ağır sorumluluğu meslektaşlarım epey başarılı biçimde sırtladılar ve şu an şayet ülkemizde pandeminin tesirleri bu seviyedeyse başta hemşireler olmak üzere bütün sıhhat çalışanlarının özverisiyle, insan üstü çalışmalarıyla, çalışma azimleriyle ve hastalarına ve topluma verdikleri bedelle bu hale geldi.”


Türk Hemşireler Derneği Genel Lideri Azize Atlı Özbaş


’42 HEMŞİRE HAYATINI KAYBETTİ’

Özbaş, şöyleki devam etti:

“Bizim kayıtlarımıza düşen bilgilere nazaran 42 hemşire meslektaşımız corona virüsünden hayatını kaybetti. Bu sayıya, öteki meslek örgütlerinin bize bildirdikleri ya da meslektaşlarımızdan gelen bilgilerle ulaşabildik.

Biz pandemi periyodunda meslektaşlarımızla epey yakın münasebet içerisindeydik. Çevrim içi anket dataları ile onlardan daima data topladık. Ayrıyeten tüm Türkiye’den de derneğimize yaşadıkları özel durumlarla ilgili, dayanağa muhtaçlık duydukları mevzularla ilgili e-postalar geldi.

Onun için bir hayli meslektaşımızın meselelerinden haberdar olabildik. Örneğin yeni doğum yapmış lakin pandemi periyodunda virüslü hastalarını bırakmamak için işine devam eden bir meslektaşımın yaşadıkları aklımda kaldı.

İlçede gorevlendiriliyor ve 2 saat gidip, 2 saat gelmesi gerekiyordu meskenine ve o arkadaşımız işine devam etti. Bir meslektaşımız ‘Çocuğumu annemin yanına bıraktım. 2 ay ailemin yanında kaldı ve ondan sonrasında çocuğum gece, anne ölmeni istemiyorum diye ağlayarak, uyanmaya başladı.

Onun için gidip almak zorunda kaldım. Şu an bakacak kimse yok. İş yerine getirmek zorunda kalıyorum ve hala psikolojisi düzelmedi’ diye yazan bir meslektaşım vardı.” (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst