Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Paris Güzel Mi?

Bakec

New member
Aşıklar Şehri Paris, Fransa’nın başkenti, dünyanın ise hiç şüphesiz en romantik destinasyonlarından biri sayılıyor. Her yıl mevsim fark etmeksizin dünyanın dört bir köşesinden insan Eiffel(Eyfel) Kulesi’nin önünde fotoğraf çektirmeye geliyor. Eiffel Kulesi’nden çok daha fazlası olan Paris’i keşfederken kendinizi romantik bir filmin içerisinde gibi hissedebilir, kim bilir belki âşık bile olabilirsiniz. İnsanda aşık olma hissi yaratan Paris'e gitmeden önce rehberimizi okumayı ihmal etmeyin.

Paris’e Nasıl Gidilir?

Paris’e gitmek için ihtiyacınız olan şey Paris uçak bileti! Uçak biletinizi alabildiğinize göre pasaport ve vize sorununuz bulunmuyor demektir. Web sitemiz tepkihaber.com, öğrencilerin bile burs paralarını biriktirerek Paris’e uçak bileti alabileceği ekonomikte bilet fiyatları sunuyor! Cebinizde gezecek paranız kalmasa bile Paris’in görülmeye değer olacağını bilmelisiniz. 7/24 yaşayan bir şehir olan Paris, sizi güzelliğiyle büyüleyecek, yurtdışı deneyiminizi farklı bir yere taşıyacak.

Paris Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Paris Havalimanından şehir merkezine taksi, shuttle, servis, VIP araç gibi birçok seçenekle ulaşabilirsiniz. Paris’e kadar gelebildiyseniz şehir merkezine her türlü ulaşım sağlayabileceğinizden emin olabilirsiniz. Otostopla dahi otelinize gidebilir ya da Paris sokaklarında keşfe çıkmaya başlayabilirsiniz. Paris sizi bekliyor!

Paris Gezilecek Yerler

Paris’e geldiğinizde şehrin her köşesini gezmenizi öneririz elbette, neticede bir şehir karış karış gezilerek keşfedilir. Yine de şehrin öne çıkan noktalarını paylaşmak isteriz;

Eiffel Kulesi: Paris’e gelip de bu metalden kuleyi ziyaret etmemek olmaz! Bu kuleyi görmeden, önünde milyon tane fotoğraf çektirmeden hatta Eiffel Kulesi anahtarlığı satın almadan Paris’e gittim demeyin! İnanmayız.

Louvre Müzesi: Sadece Paris’in değil tüm dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Louvre Müzesi, ciddi anlamda görülmeye değer bir yer. Müzeye girmeden önce müzenin önünde durup, meşhur cam binanın her santiminin görüneceği şeklinde geniş perspektiften bir fotoğraf çektirmeyi unutmayın. Fotoğrafın sağ köşesinde kalarak havalı bir kare yakalayabilirsiniz!

Ressamlar Tepesi: Biraz sanat biraz avarelik her turiste iyi gelir. Ressamlar Tepesi, Paris’te yapılacaklar listenizde mutlaka yer almalı. Ünlü ressamların konakladığı evleri gezerken ya da tepeden manzarayı izlerken kendinizi bir ressam gibi hissedebilirsiniz. Neden olmasın?

Paris Yeme & İçme

Paris’e geldiğinizde aç kalmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Hiçbir şey bulamazsanız şehrin lezzetiyle kendine hayran bırakan ekmeklerini yersiniz olur biter. Krepler, makaronlar, makarnalar, pizzalar, özel soslu tatlılar derken Paris’ten birkaç kilo alarak dönmeniz pekala mümkün!

Paris Gece Hayatı

Paris’in sokaklarında bile eğlenceli bir gece hayatı yaşayabilir, döndüğünüzde bu eğlenceyi arkadaşlarınıza anlatarak hava atabilirsiniz. Paris eğlence anlamında sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak, tadı damağınızda kalan eğlencesiyle size yine yeniden yurtdışı uçak bileti aldırtacak!
 
Üst