Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

PAÜ Hastanesi’nde bine yakın asistan tabip iş bıraktı

Leila

Global Mod
Global Mod
Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde misyonlu yaklaşık bin asistan tabip iş bıraktı. Yeni yönetmelik niçiniyle geçen ay yarı maaş alan asistan doktorlar hem çalışma şartlarının tıpkı vakitte fiyatlarının düzeltilmesini istedi.

Denizli’de günlük 10 bin hastanın bakıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde asistan tabipler iş bıraktı. Dün mesai yapmayan yaklaşık bin asistan tabip bugün de bakılırsavlerinin başına geçmedi. Üniversite hastanesi olduğu için taban ödeme ve teşvik sisteminden faydalanamadıklarını belirten asistan doktorlar iki aylık kayıplarının olduğunu söylemiş oldu.

Hastane önünde basın açıklaması yapan bir küme asistan tabip evvelki gece yarısı apar topar bir yönetmelik hazırlandığını ancak hazırlanan yönetmeliğin belirsizliklerle dolu olduğunu söz etti.

‘ÇOCUĞUM BENİ TANIMADI’

Asistan doktorlar ismine Osman Gazi Sağlam açıklama yaptı. Sağlam, “Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Lakin yıllardır asistan tabiplerin hakkı sömürüldü. Bizler 36 saat gece gündüz hastanede çalıştık. Benim kızım bir yaşına kadar beni tanımadı. Diğer hastanelerdeki asistan arkadaşlarımızın yarı fiyatına çalışmayacağız. İnsani koşullar haricinde çalışmak istemiyoruz” sözlerini kullandı.

‘HASTA BAKACAK TABİP BULAMAYACAKSINIZ’

Bakanlığın 36 saat çalışmayı engelleyen bir tasarı çıkardığını hatırlatan Sağlam şu biçimde konuştu:

“Yoğun bakımlarda 36 saat boyunca ayakta durduk. Bakanlık bir çalışma yaptı lakin kâfi değil. Biz haklarımızı tam olarak alamadığımız bir sistemin ortasında çalışmak durumundayız. Vatandaşların ardımızda durmasını istiyoruz.

Buraya kolay gelmedik. Arkadaşlarımız kent şehir dolaşırken bizler kütüphanelerde ders çalışıyorduk. İstanbul’da bir güvenlikçi vazifesi başında şehit edildi. Hak aramak şiddet boyutuna ulaştığında bu artık hak aramaktan çıkar.

Bunun bir cehalet olduğunu tüm toplum olarak öğrenmek zorundayız. Yoksa hasta bakacak tabip bulamayacaksınız. Bizler asistem doktorlar olarak son uyarıyı yapıyoruz.”

Okumaya devam et...
 
Üst